Täydellisen naan-leivän valmistaminen vaatii tandooriuunin korkean lämpötilan. Ja koska sitä harvemman kotoa löytyy, on tyydyttävä siihen lopputulokseen mitä kohtuullisesti on tavoiteltavissa.
Intialainen ruoka on usein yhdistelmä kasviksia, curryn tyyppistä kastiketta joka sisältää proteiinia sekä riisiä. Ruoka voidaan nauttia länsimaiseen tapaan haarukkaa ja veistä käyttäen, tai vaihtoehtoisesti hyödyntää erilaisia ohutleipiä ruokalajien kuljettamiseen lautaselta suuhun.
Paista naan-leivät kuumalla, kuivalla pannulla
Kotikeittiössä valmistetut naanit muistuttavat enemmänkin flatbreadia kuin aitoja naan-leipiä, perustuen kokemuksiimme lukuisten reseptien kokeiluista. Tämän reseptin naan-leivät valmistuvat paistinpannulla – suosittelemme käyttämään hiiliteräksestä tai valuraudasta valmistettua pannua paistamiseen.
Joka tapauksessa, naanit ovat mainio lisuke intialaista keittiötä mukailevalle aterialle. Käytä naan-leipää kauhoessasi Kanacurrya lautaselta tai dippaa leipäpala Raita-kastikkeeseen.
Naan on intialainen jogurttileipä
Course: LeivätCuisine: IntiaDifficulty: Helppo8
annosta30
minutes10
minutesNaan-leipä on on erityisen suosittu intialaisessa keittiössä. Se on ilmava leipä, joka on valmistettu yleensä vehnäjauhoista ja hiivasta. Naan-leivän valmistuksessa käytetään myös lämmintä vettä, suolaa, kirkastettua voita ja jogurttia.
Naan-leipä voidaan tarjoilla sellaisenaan intialaisten ja muiden aasialaisten keittiöiden ruokien lisukkeena, sitä voidaan käyttää ruokailuvälineiden sijasta kastikkeisiin dippaamiseen ja naanista voidaan valmistaa myös erilaisia täytettyjä versioita.
Ainekset, 8 leipää
1 tl sokeria
1 dl lämmintä vettä
11 g kuivahiivaa
4,5 dl vehnäjauhoa
1 dl kreikkalaista jogurttia
1 tl suolaa
1 rkl öljyä paistamiseen
3 rkl sulatettua tai kirkastettua voita
Ohjeet
- Lisää pieneen kulhoon sokeri, lämmin vesi ja hiiva. Sekoita niin, että se sekoittuu hyvin. Hiiva on aktivoitunut kun se vaahtoaa, noin 10 minuutin kuluessa. Siirrä jauhot tasaiselle alustalle ja tee keskelle kuoppa.
- Lisää hiivaseos, jogurtti, suola ja öljy ja vaivaa taikinaa, kunnes pinta on sileä ja kiiltävä, noin 10 minuuttia. Peitä taikina kostealla liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa (esim. lieden tai lämpimän uunin vieressä). Taikinan pitäisi kaksinkertaistua tilavuudeltaan noin 1 tunnissa.
- Jaa taikina 8 yhtä suureen osaan. Kauli taikina kaulimalla 20 cm:n ympyräksi.
- Kuumenna pannu (mieluiten valurauta) korkealla lämmöllä ja voitele pinta kevyesti öljyllä, jotta taikina ei tartu pannulle. Laita leipä pannulle. Kun se turpoaa ja kuplii ja ilmaantuu palaneita kohtia, käännä se heti ympäri ja paista samalla tavalla toiselta puolelta. Toista sama, kunnes kaikki taikina on käytetty. Voitele leivät sulatetulla voilla, ripottele pinnalle korianterisilppua ja tarjoile lämpimänä.
Vinkit
- Voit valmistaa naan-leivät myös uunissa. Lämmitä uuni 250 asteiseksi. Jos käytössäsi on pizzakivi tai -teräs, kannattaa se kuumentaa leipien paistamista varten. Paista kunnes leivät ovat kullankeltaisia ja niiden pintaan on noussut kuplia.
- Alkuperäinen resepti: Rasa Malaysia
WordPress Recipe Plugin by WPZOOM