Etusivu » Uusimmat » Naan-leipä paistuu hetkessä pannulla
Useampi paistettu naan-leipä lautasella.

Naan-leipä paistuu hetkessä pannulla

Täydellisen naan-leivän valmistaminen vaatii tandooriuunin korkean lämpötilan. Ja koska sitä harvemman kotoa löytyy, on tyydyttävä siihen lopputulokseen mitä kohtuullisesti on tavoiteltavissa. 

Hyppää reseptiin >>>

Kotikeittiössä valmistetut naanit muistuttavat enemmänkin flatbreadia kuin aitoja naan-leipiä, perustuen kokemuksiimme lukuisten reseptien kokeiluista. Tämän reseptin naan-leivät valmistuvat paistinpannulla – suosittelemme käyttämään hiiliteräksestä tai valuraudasta valmistettua pannua paistamiseen. 

Joka tapauksessa, naanit ovat mainio lisuke intialaista keittiötä mukailevalle aterialle. Käytä naan-leipää kauhoessasi Kanacurrya lautaselta tai dippaa leipäpala Raita-kastikkeeseen

Naan on intialainen jogurttileipä

Course: LeivätCuisine: IntiaDifficulty: Helppo
Annoksia

12

annosta
Valmisteluaika

1

hour 
Keittoaika

30

minutes

Naan-leipä on on erityisen suosittu intialaisessa keittiössä. Se on ilmava leipä, joka on valmistettu yleensä vehnäjauhoista ja hiivasta. Naan-leivän valmistuksessa käytetään myös lämmintä vettä, suolaa, kirkastettua voita ja jogurttia.

Naan-leipä voidaan tarjoilla sellaisenaan intialaisten ja muiden aasialaisten keittiöiden ruokien lisukkeena, sitä voidaan käyttää ruokailuvälineiden sijasta kastikkeisiin dippaamiseen ja naanista voidaan valmistaa myös erilaisia täytettyjä versioita.

Ainekset

  • 4 dl turkkilaista jogurttia

  • 25 g hiivaa - tai 1 pss kuivahiivaa

  • 1 rkl sokeria

  • 1 tl suolaa

  • 8 - 10 dl vehnäjauhoja

  • sulatettua tai kirkastettua voita

Ohjeet

  • Lämmitä jogurtti kädenlämpöiseksi.
  • Murenna hiiva (tai lisää kuivahiiva) jogurtin joukkoon. Sekoita kunnes hiiva on liuennut jogurtin joukkoon.
  • Lisää muut ainesosat taikinaan ja vaivaa taikina sileäksi - noin 5 minuuttia yleiskoneella tai 10 minuuttia käsin. Taikinasta pitäisi tulla pehmeä ja sen pitäisi irrota helposti kulhosta. Peitä taikina kelmulla ja anna sen kohota 45 minuutin ajan.
  • Jaa taikina 12 osaan ja kauli ohuiksi leiviksi. Jos paistat leivät yksitellen, pidä kaulitut leivät pyyhkeen alla jotta ne eivät kuivahda liiaksi.
  • Kuumenna pannu noin lieden 2/3 teholla. Älä laita rasvaa tai öljyä pannulle.

    Paista leivät pannun koosta riippuen yksittäin tai erissä, noin 2 - 3 minuuttia per sivu. Säädä tarvittaessa lieden tehoa, jotta saat kauniisti paistuneen pinnan ja leivät kypsyvät.
  • Voitele vastapaistetut leivät voisulalla tai kirkastetulla voilla.

Vinkit

  • Voit valmistaa naan-leivät myös uunissa. Lämmitä uuni 250 asteiseksi. Jos käytössäsi on pizzakivi tai -teräs, kannattaa se kuumentaa leipien paistamista varten. Paista kunnes leivät ovat kullankeltaisia ja niiden pintaan on noussut kuplia.
  • Hiivan voi tarvittaessa korvata leivinjauheella tai ruokasoodalla.
    Yllä olevaan ohjeeseen voisi hiivan asemesta käyttää 1 rkl leivinjauhetta tai 0,5 rkl ruokasoodaa.
  • Tässä reseptissä ei välttämättä tarvitse käyttää kirkastettua voita (ghee) sillä leivät paistetaan kuivalla pannulla ja voidellaan vasta paistamisen jälkeen. Taikinaan ei lisätä voita.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*