Etusivu » Uusimmat » New York Cheesecake – paras juustokakku
New York Cheesecake maustetaan sitruunalla ja vaniljalla.

New York Cheesecake – paras juustokakku

Juustokakku on sopiva jälkiruoka tai kahvipöydän herkku. Murennetuista kekseistä ja voista on helppo valmistaa maukas kakkupohja, täyteläisen juustokakun täyte koostuu tuorejuustosta, kananmunista, sokerista sekä makua tuovista vaniljasta ja sitruunasta. Älä laske kaloreita vaan nauti…!

Hyppää reseptiin >>>

Juustokakun historian arvellaan ulottuvan jo antiikin aikoihin, mutta nykyaikaisen New York -tyylisen juustokakun juuret ovat 1800-luvulla. Tuorejuuston valmistuksen yleistyessä sitä alettiin käyttää myös leivonnassa. Erityisen suosittua juustokakusta tuli juuri 1900-luvun alun New Yorkissa. 

New York Cheesecake on runsaampi juustokakku

Vaikka juustokakun ainekset ovat yksinkertaiset, on New York Cheesecake sekä maultaan että muodoltaan runsas. Tuorejuusto, kananmuna ja sokeri muodostavat tiiviiksi jähmettyvän täytteen johon lisää makua tuovat sitruuna sekä vanilja. Täyte muodostaa paksun kerroksen murennetuista kekseistä ja sulatetusta voista valmistetun kakkupohjan päälle. 

Perinteinen New York Cheesecake ei sisällä muita aineksia, mutta versioita on vuosien varrella syntynyt lukematon määrä. Juustokakkua voi tuunata valmistamalla siihen kuorrutteen marjoista tai hedelmistä, lisätä täytteeseen suklaata tai kinuskia. Vegaanisen version saa aikaan korvaamalla tuorejuuston ja kananmunat kasvirasvavalmisteella ja voin kasvipohjaisella margariinilla.

Vinkit juustokakun onnistumiseen

Mistä teen juustokakun pohjan?

Valmista pohja murennetuista Digestive-kekseistä ja sulatetusta voista. Painele seos tiiviisti vuokan pohjalle. Vuoraa vuoka ja varmista ettei kakkupohjan voi pääse valumaan uuniin paistamisen aikana. Jos kypsennät kakun vesihauteessa, varmista ettei vettä pääse vuokan sisään.

Miten saan täytteen onnistumaan?

Käytä täytteeseen huoneenlämpöisiä raaka-aineita. Nosta tuorejuusto ja kananmunat pöydälle valmiiksi jo muutamaa tuntia ennen kakun valmistamista. Vatkaa ensin sokeri, tuorejuusto ja muut ainekset munia lukuunottamatta kevyesti sekaisin keskenään. Lisää munat yksitellen seokseen välillä kevyesti sekoittaen. 

Miten paistan kakun täydelliseksi?

Paista juustokakku matalassa lämpötilassa, uunin alaosassa. Kuuma uuni saa kakun halkeilemaan, uunin yläosassa paistaminen voi ruskistaa kakun pinnan – et halua kumpaakaan näistä tapahtuvan. Anna kakun kypsyä tarpeeksi pitkään. Voit seurata kakun kypsymisastetta ravistamalla vuokaa varovasti. Aluksi täyte vaikuttaa hyvinkin nestemäiseltä. Kakku on kypsää noin 40 – 45 minuutin paistamisen jälkeen ja kun näet sen vielä kevyesti ravistaessa hieman hyllyvän.

Joissakin resepteissä juustokakku kypsennetään vesihauteessa: vuoraa vuokan ulkopuoli alumiinifoliolla ja aseta se 2-3 sentin syvyydeltä veteen. Paista kakkua 160-170 asteisessa uunissa kunnes täyte on kypsynyt sopivasti. Kakkua voi jäähdyttää vesihautessa ritilän päällä noin 45 minuutin ajan.

Milloin juustokakku kannattaa paistaa?

Valmista juustokakku tarjoilemista edeltävänä päivänä. Täytteen jäähtyminen ja vetäytyminen ottaa aikaa. Rakenne ja maku ovat parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä. Juustokakku säilyy hyvin jääkaapissa 2-3 päivää.

Voiko juustokakkua pakastaa?

Juustokakku sopii hyvin pakastettavaksi. Leikkaa sopivan kokoisia paloja ja pakasta ne pusseissa. Ota pala sulamaan jääkaappiin tarjoilemista edeltävänä päivänä. Käytä pakastetut kakkupalat kolmen kuukauden kuluessa valmistamisesta.

New York Cheesecake - ihan paras juustokakku!

Course: JälkiruoatCuisine: USADifficulty: keskivaikea
Annoksia

10

annosta
Valmisteluaika

30

minutes
Paistoaika

40

minutes

Tätä reseptiä on kehitetty ja viritetty keittiössämme vuosien mittaan. Alkuperäinen lähtökohta on ajan mittaan unohtunut, mutta lopputulos on omasta mielestämme täydellinen.

Ainekset

  • Pohja
  • 200 g Digestive-keksejä

  • 100 g sulatettua voita

  • Täyte
  • 400 g Philadelphia-tuorejuustoa

  • 150 g ranskankermaa

  • 1,33 dl sokeria

  • 4 kananmunaa

  • 1 vaniljatanko (tai 2 tl vanilja-aromia)

  • 2 tl sitruunamehua

  • 1 sitruunan raastettu kuori

Ohjeet

  • Murenna keksit. Lisää joukkoon sulatettu voi. Painele seos tiiviisti 24 cm halkaisijaltaan olevaan, voideltuun irtopohjavuokaan. Nosta vuoka jääkaappiin odottamaan.
  • Sekoita kulhossa tuorejuusto, ranskankerma, sokeri, sitruunamehu ja vanilja. Lisää munat seokseen yksitellen. Vatkaa kevyesti jotta ainekset sekoittuvat tasaisesti. Älä vatkaa ilmaa seokseen.
  • Levitä seos vuokaan tasaisesti. Kypsennä 175 asteessa noin 40-45 minuuttia.
  • Anna valmiin kakun jäähtyä huoneenlämmössä. Siirrä jäähtynyt kakku tekeytymään jääkaappiin, se on parhaimmillaan vasta seuraavasta päivästä alkaen.

Vinkit

  • Juustokakkua voi pakastaa. Anna sen sulaa jääkaapissa hitaasti.
  • Kotitekoinen vadelmahillo kruunaa juustokakkuelämyksen.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*