Etusivu » Uusimmat » Thaimaalaista paistettua kanaa, valkosipulia ja pippuria
Thaimaa paistettua kanaa, valkosipulia ja mustapippuria

Thaimaalaista paistettua kanaa, valkosipulia ja pippuria

Tämä nopeasti valmistuva, aromaattinen ja maukas kana-annos täyttää ensin keittiön tuoksuilla ja sen jälkeen jokaisen valkosipulia ja thaimakuja rakastavan odotukset. Vain muutamasta aasialaisen keittiön perusaineksesta syntyvä annos sopii mainiosti yhdeksi osaksi thaimaalaista ateriaa. 

Hyppää reseptiin >>>

Kuka voisi vastustaa kullanruskeaksi kypsennettyä kanaa, joka saa seurakseen rapeaa valkosipulia? Stir-fried Chicken with Garlic and Pepper on seurannut mukanamme ensimmäiseltä yhteiseltä Thaimaahan suuntautuneelta matkaltamme. Rantakadun ravintolassa peltilautaselta tarjottu annos teki lähtemättömän vaikutuksen.

Pikapaistettu kana valmistuu suikaleista

Periaatteessa Paistettua kanaa, valkosipulia ja pippuria -annoksen voi valmistaa käyttämällä mitä tahansa kanan osaa, kunhan sen saa suikaloitua. Rintafileestä on helppo leikata tasakokoista, noin sentin vahvuista suikaletta joka kypsyy nopeasti kuumalla pannulla. Paistileikkeen hieman rasvaisempi koostumus sopii varmastikin erinomaisesti vaihtoehdoksi. 

Kun kana on suikaloitu, se maustetaan osterikastikkeella, kalakastikkeella ja pippureilla. Määrät ovat ohjeellisia ja niitä voi muokata oman maun mukaisesti. Etenkin mustapippuria tämä annos kestää huomattavasti enemmän. Nesteiden osalta kannattaa noudattaa maltillisuutta, sillä tätä annosta ei ole tarkoitus tarjoilla kastikkeen muodossa.

Valkosipuli. Hienonna kaikki kynnet veitsellä mahdollisimman pieneksi silpuksi, mutta älä käytä valkosipulipuristinta. Paista puolet silpusta keskikuumassa öljyssä juuri ja juuri kullanruskeaksi, ettei se muutu maultaan kitkeräksi. Toinen puolihan yhdistetään kanojen kanssa ja kypsennetään pannulla aikanaan.  Keräile ruskistuneet valkosipulit pois öljystä reikäkauhalla ja nosta keittöpaperin päälle kuivahtamaan. 

Paista kana erissä kuumalla pannulla 

Tänän annoksen ideana on saada valkosipulin ohella myös kanaan rapeutta ja väriä. Käytä paistamiseen jo aiemmin valkosipulin ruskistamiseen käytttämäsi öljy. Kuumenna pannu kuumaksi ja kypsennä kanat tarvittaessa useammassa erässä. Jos kuitenkin pannun pohjalle alkaa kertyä nestettä, käytä keittiöpaperia ja imeytä nesteet siihen. Sokeri auttaa paistopinnan ja -värin saavuttamisessa. Kypsennä kanat ja lisää soijakastike hetkeksi pannulle porisemaan – se todennäköisesti lähes kuivahtaa muutamassa hetkessä. Voit halutessasi lisätä mukaan myös tilkan vettä.

Sekoita kypsän kanan joukkoon puolet aiemmin rapeaksi ruskistamastasi valkopsipulista ja sekoita korianterisilpun kanssa kanojen joukkoon. Viimeinen puolikas valkosipulista ripotellaan juuri ennen tarjoilua annoksen päälle. 

Kokkaa myös ainakin toinen ruoka-annos tarjolle

Vaikka Paistettua kanaa valkosipulia ja pippuria onkin maukas ja herkullinen ruoka, suosittelemme valmistamaan sen rinnalle ainakin yhden muun annoksen. Suuremmassa määrin lusikoituna paistettu valkosipulikana saattaa alkaa tuntumaan hieman tympeältä ja yksitoikkoiselta ruoalta. Se kaipaa rinnalleen esimerkiksi kevyesti paistettuja kasviksia – ainakin meidän mielestämme. 

Tämä resepti perustuu kanan käyttämiseen pääraaka-aineena, mutta possunliha sopii vähintään yhtä hyvin tämän herkun valmistamiseen. Lisukkeeksi sopii jasmiiniriisi.

Pikapaistettua valkosipulikanaa Thaimaan tapaan

Course: KanaruoatCuisine: ThaimaaDifficulty: helppo
Annoksia

4

annosta
Valmisteluaika

10

minutes
Kypsennysaika

10

minutes

Tämä yksinkertainen annos on täynnä tuoksua ja makua. Suosittelemme tarjoamaan sen osana thaimaalaista ateriaa, sillä yksinään tämä valkosipulinen ja pippurinen kana-annos ei ehkä ole kuitenkaan parhaimmillaan.

Ainekset

  • 500 g kananrintaa

  • 8-10 valkosipulin kynttä

  • 1 rkl gluteenitonta osterikastiketta

  • 1 rkl kalakastiketta

  • 0,25 tl valkopippuria

  • 0,25 tl mustapippuria

  • 1-2 rkl ruokaöljyä

  • 1,5 tl sokeria

  • 2 rkl soijakastiketta

  • 8 korianterinvartta

  • vettä (tarvittaesssa)

Ohjeet

  • Pilko kana 1 cm paksuisiksi suikaleiksi. Sekoita kanasuikaleiden joukkoon osterikastike, kalakastike, valkopippuri, mustapippuri ja 4-5 hienonnettua valkosipulin kynttä.
  • Lämmitä öljy keskikuumalla pannulla. Paista 4-5 hienonnettua valkosipulinkynttä öljyssä kullanruskeiksi. Siivilöi valkosipulit pois öljystä. Öljy käytetään kanojen paistamiseen.
  • Kuumenna öljy pannussa korkealla lämmöllä. Lisää maustetut kanasuikaleet pannulle ja ripottele sokeri niiden pinnalle (paista kanat 2-3 erässä, jos käytössäsi ei ole iso pannu). Paista kanat kypsäksi. Lisää pannulle soijakastike (ja tarvittaessa tilkka vettä). Neste saa haihtua lähes kokonaan.
  • Lisää kanan joukkoon hienonnetut korianterinvarret ja puolet paistetusta valkosipulista. Sekoita.
  • Siirrä tarjoilulautaselle ja ripottele puolet paistetusta valkosipulista annoksen pinnalle juuri ennen tarjoilemista. Lisukkeeksi sopii jasmiiniriisi.

Vinkit

  • Voit korvata korianterinvarret hienonnetulla kevätsipulilla tai ruohosipulilla.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*