Etusivu » Uusimmat » Paistettua lohta korealaiseen tapaan
Korealainen lohi salaatin ja riisin kanssa lautasella.

Paistettua lohta korealaiseen tapaan

Lohfileestä syntyy nopeasti maukas annos, jossa korealaisen keittiön käyttämät makea, suolainen, karvas ja hapan maku sulautuvat yhteen. Pikapikkelöidyt kasvikset täydentävät annoksen yhdessä riisin kanssa.

Hyppää reseptiin >>>

Paistettua lohta korealaiseen tapaan valmistettuna on annos, jossa lohen proteiini ja hyvät rasvat, riisin hiilihydraatit ja kasvisten vitamiinit ja hivenaineet muodostavat tasapainoisen kokonaisuuden. Ravintoterapeutit taputtavat varmaan käsiään, mutta parasta on se että tämä annos on todella herkullisen makuinen!

Jos korealaiseen ruokaan tutustuminen kiinnostaa laajemmin, lue artikkelimme runsaasta Bo Ssäm-ateriasta.

Aloita pikkelöimällä lisukekasvikset

Tämän annoksen lisukkeena tarjottavat pikapikkelöidyt kasvikset tuovat hapokasta raikkautta ja keveyttä rasvaisen lohen rinnalle. Valitse saatavuuden mukaan lisukkeeseen esimerkiksi porkkanaa, kurkkua, retiisiä ja retikkaa. Viipaloi ja siivuta kasvikset ohuiksi, jotta nopea pikkelöityminen on mahdollista. Kiehauta pikkelöintiliemi ja anna sen jäähtyä. Sekoita kasvikset liemeen ja anna niiden maustua huoneenlämmössä puolisen tuntia – sillä välin valmistat kalan ja riisin. Koristele kasvikset ennen tarjoilua seesaminsiemenillä ja tuoreella korianterilla.

Lohen marinointi käy paistamisen yhteydessä

Jos mahdollista, käytä tässä annoksessa fileen paksumpaa puolta ja leikkaa palat tasakokoisiksi. Voit tarvittaessa jakaa palat ohuempiin sekä paksumpiin ja kypsentää ne kahdessa erässä.  Valmista marinadi yhdistämällä ainekset seesamiöljyä lukuun ottamatta kattilassa ja kuumenna kunnes seos muuttuu hieman paksummaksi. Lisää seesamiöljy lopuksi marinadin joukkoon. 

Voit kypsentää lohipalat grillissä, parila- tai paistinpannulla. Palojen pinta kannattaa kaikissa tapauksissa voidella kevyesti rypsiöljyllä, tarttumisen ehkäisemiseksi. Paista lohipalat lähes kypsiksi ja valele niiden pinnalle marinadia pariin otteeseen.

Kypsien lohipalojen päälle nostellaan kesäsipulia, joka on maustettu limen, riisiviinietikan ja sokerin yhdistelmällä. Nokare majoneesia, lusikallinen sipuliseosta ja halutessasi muutama chiliviipale koristelevat lohipalat sopivasti maukkaaksi silmänruoaksi. Keitä lisukkeeksi jasmiiniriisiä.

Paistettua lohta korealaiseen tapaan

Course: KalaruoatCuisine: KoreaDifficulty: helppo
Annoksia

4

annosta
Valmisteluaika

15

minutes
Paistoaika

8

minutes

Lohi saa makua korealaisen keittiön perusmakujen yhdistelmästä. Tarjoile lisukkeina riisiä ja pikapikkelöityjä kasviksia.

Ainekset

  • 600 g lohifilettä

  • 1 valkosipulin kynsi

  • 3 tl inkivääriraastetta

  • 4 rkl soijaa

  • 2 rkl miriniä

  • 3 rkl sokeria

  • 1 rkl seesamiöljyä

  • rypsiöljyä paistamiseen

  • Päälle
  • 1 kesäsipuli varsineen

  • 1 limen mehu ja kuoriraaste

  • 1 rkl riisiviinietikkaa

  • 2 tl sokeria

  • 1 dl täysmajoneesia

  • 1 dl hienonnettua korianteria

  • 1 punainen chilipalko

  • Pikapikkelöidyt kasvikset
  • noin 500 g kasviksia, esim. porkkanaa, kurkkua, retiisiä ja retikkaa

  • 1 dl vettä

  • 1 dl sokeria

  • 1/2 dl riisiviinietikkaa

  • 1/2 tl suolaa

  • (seesaminsiemeniä, hienonnettua korianteria)

Ohjeet

  • Leikkaa lohi annospaloiksi.
  • Tee marinadi yhdistämällä kuorittu valkosipuli, inkivääri, soija ja sokeri. Lämmitä seosta pienessä kattilassa, kunnes se paksuuntuu hieman. Sekoita joukkoon seesamiöljy.
  • Sipaise kaloille rypsiöljyä. Paista grillin parilatasolla tai paistinpannulla melkein kypsäksi. Valele kalapaloille marinadia.
  • Viipaloi kesäsipuli varsineen. Yhdistä limemehun, kuoriraasteen, etikan ja sokerin kanssa.
  • Nosta majoneesia, sipuliseosta, korianteria ja chiliviipaleita kalalle. Tarjoa riisin ja pikapikkelöityjen kasvisten kanssa.
  • Pikapikkelöidyt kasvikset
  • Leikkaa kasvikset ohuiksi tikuiksi tai viipaleiksi.
  • Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa. Ota kattila pois liedeltä. Lisää etikka ja suola. Anna jäähtyä huoneen­lämpoiseksi. Lisää kasvikset ja anna maustua noin 30 minuuttia.
  • Viimeistele halutessasi seesaminsiemenillä ja hienonnetulla korianterilla.

Vinkit

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*