Lohfileestä syntyy nopeasti maukas annos, jossa korealaisen keittiön käyttämät makea, suolainen, karvas ja hapan maku sulautuvat yhteen. Pikapikkelöidyt kasvikset täydentävät annoksen yhdessä riisin kanssa.
Paistettua lohta korealaiseen tapaan valmistettuna on annos, jossa lohen proteiini ja hyvät rasvat, riisin hiilihydraatit ja kasvisten vitamiinit ja hivenaineet muodostavat tasapainoisen kokonaisuuden. Ravintoterapeutit taputtavat varmaan käsiään, mutta parasta on se että tämä annos on todella herkullisen makuinen!
Jos korealaiseen ruokaan tutustuminen kiinnostaa laajemmin, lue artikkelimme runsaasta Bo Ssäm-ateriasta.
Aloita pikkelöimällä lisukekasvikset
Tämän annoksen lisukkeena tarjottavat pikapikkelöidyt kasvikset tuovat hapokasta raikkautta ja keveyttä rasvaisen lohen rinnalle. Valitse saatavuuden mukaan lisukkeeseen esimerkiksi porkkanaa, kurkkua, retiisiä ja retikkaa. Viipaloi ja siivuta kasvikset ohuiksi, jotta nopea pikkelöityminen on mahdollista. Kiehauta pikkelöintiliemi ja anna sen jäähtyä. Sekoita kasvikset liemeen ja anna niiden maustua huoneenlämmössä puolisen tuntia – sillä välin valmistat kalan ja riisin. Koristele kasvikset ennen tarjoilua seesaminsiemenillä ja tuoreella korianterilla.
Lohen marinointi käy paistamisen yhteydessä
Jos mahdollista, käytä tässä annoksessa fileen paksumpaa puolta ja leikkaa palat tasakokoisiksi. Voit tarvittaessa jakaa palat ohuempiin sekä paksumpiin ja kypsentää ne kahdessa erässä. Valmista marinadi yhdistämällä ainekset seesamiöljyä lukuun ottamatta kattilassa ja kuumenna kunnes seos muuttuu hieman paksummaksi. Lisää seesamiöljy lopuksi marinadin joukkoon.
Voit kypsentää lohipalat grillissä, parila- tai paistinpannulla. Palojen pinta kannattaa kaikissa tapauksissa voidella kevyesti rypsiöljyllä, tarttumisen ehkäisemiseksi. Paista lohipalat lähes kypsiksi ja valele niiden pinnalle marinadia pariin otteeseen.
Kypsien lohipalojen päälle nostellaan kesäsipulia, joka on maustettu limen, riisiviinietikan ja sokerin yhdistelmällä. Nokare majoneesia, lusikallinen sipuliseosta ja halutessasi muutama chiliviipale koristelevat lohipalat sopivasti maukkaaksi silmänruoaksi. Keitä lisukkeeksi jasmiiniriisiä.
Paistettua lohta korealaiseen tapaan
Course: KalaruoatCuisine: KoreaDifficulty: helppo4
annosta15
minutes8
minutesLohi saa makua korealaisen keittiön perusmakujen yhdistelmästä. Tarjoile lisukkeina riisiä ja pikapikkelöityjä kasviksia.
Ainekset
600 g lohifilettä
1 valkosipulin kynsi
3 tl inkivääriraastetta
4 rkl soijaa
2 rkl miriniä
3 rkl sokeria
1 rkl seesamiöljyä
rypsiöljyä paistamiseen
- Päälle
1 kesäsipuli varsineen
1 limen mehu ja kuoriraaste
1 rkl riisiviinietikkaa
2 tl sokeria
1 dl täysmajoneesia
1 dl hienonnettua korianteria
1 punainen chilipalko
- Pikapikkelöidyt kasvikset
noin 500 g kasviksia, esim. porkkanaa, kurkkua, retiisiä ja retikkaa
1 dl vettä
1 dl sokeria
1/2 dl riisiviinietikkaa
1/2 tl suolaa
(seesaminsiemeniä, hienonnettua korianteria)
Ohjeet
- Leikkaa lohi annospaloiksi.
- Tee marinadi yhdistämällä kuorittu valkosipuli, inkivääri, soija ja sokeri. Lämmitä seosta pienessä kattilassa, kunnes se paksuuntuu hieman. Sekoita joukkoon seesamiöljy.
- Sipaise kaloille rypsiöljyä. Paista grillin parilatasolla tai paistinpannulla melkein kypsäksi. Valele kalapaloille marinadia.
- Viipaloi kesäsipuli varsineen. Yhdistä limemehun, kuoriraasteen, etikan ja sokerin kanssa.
- Nosta majoneesia, sipuliseosta, korianteria ja chiliviipaleita kalalle. Tarjoa riisin ja pikapikkelöityjen kasvisten kanssa.
- Pikapikkelöidyt kasvikset
- Leikkaa kasvikset ohuiksi tikuiksi tai viipaleiksi.
- Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa. Ota kattila pois liedeltä. Lisää etikka ja suola. Anna jäähtyä huoneenlämpoiseksi. Lisää kasvikset ja anna maustua noin 30 minuuttia.
- Viimeistele halutessasi seesaminsiemenillä ja hienonnetulla korianterilla.
Vinkit
- Alkuperäinen lohiresepti: HS / Sanna Kekäläinen
- Alkuperäinen pikkelöidyt kasvikset resepti: HS / Sanna Kekäläinen
WordPress Recipe Plugin by WPZOOM