Etusivu » Uusimmat » Piimämarinoitu broileri, korianteririisiä ja Ranch-dippi

Piimämarinoitu broileri, korianteririisiä ja Ranch-dippi

Piimämarinoitu broileri valmistuu pitkän marinointiajan jälkeen nopeasti. Tämä ruoka-annos on erityisesti tuoreesta korianterista pitävien toiveiden täyttymys, sillä sitä löytyy sekä marinadin, riisin että Ranch-kastikkeen ainesosaluetteloista…

Hyppää reseptiin >>>

Korianterin maku jakaa kansan kahteen kastiin: toiset eivät voi sietää ja toiset rakastavat sitä. Meillä onneksi äänet nykyään menevät korianterin käytön puolesta, vaikka se alunperin tuntuikin maistuvan pesuaineelta. Tässä annoksessa korianteri saa näkyä ja maistua. Voit valmistaa myös lisukkeena tarjottavan Ranch-kastikkeen jo edellisenä päivänä.

Piimämarinoitu broileri lepää yön yli

Aloita valmistelut jo edellisenä päivänä. Leikkaa maustamattomat kanan rintaleikkeet 3 – 4 osaan, leikkeen koosta riippuen.  Käsittele sitten marinadin ainekset. Suosittelmme käyttämään (maun vuoksi) tuoretta inkivääriä – sen raastaminen onnistuu parhaiten erittäin hienojakoista jälkeä tekevällä raastimella, samalla jolla raastat sitruunankuorenkin. Hienonna chili kohtuullisen pieneksi silpuksi ja purista valkosipuli mukaan. Yhdistä kaikki muutkin marinadin ainekset kulhossa ja sekoita hyvin. 

Kannellinen kulho tai pakastepussi sopivat yhtä hyvin marinointiin, joten kippaa kananpalat ja marinadi yhteen, sulje pussi tai kansi ja anna piimän sekä mausteiden tehdä taikojaan jääkaapissa seuraavaan päivään asti. Pyöräytä kanoja pari kertaa marinoinnin aikana. Ota kanat tuntia ennen kypsentämistä huoneenlämpöön.

Varo keittämästä kananpaloja

Piimämarinointi tekee kanasta mureaa . Huomaa että kananpaloista pitää pyyhkiä marinadi huolellisesti ja kuivata palat ennen paistamista. Siitä huolimatta piimämarinoidut kanat valuttavat helposti nesteet pannulle ja paistaminen muuttuu tahtomatta keittämiseksi. Käytä paistamiseen aluksi tavallista kuumempaa paistinpannua, mahdollisuuksien mukaan parilapannua tai grilliä. Ja paista kana ainakin kahdessa erässä. Pudpta lieden teho hetken kuluttua normaalille paistolämmölle.

Jos paistinpannu alkaa lainehtia kanoista valuvasta nesteestä, voit imeyttää sitä talouspaperin paloihin. Varo polttamasta sormiasi. Paista kanoihin kaunis väri ja varmista että ne ovat kypsyneet läpikotaisin.

Korianteririisi on maukas lisuke

Makua elämään. Sitä tarjoaa korianteririisi, joka vie ajatuksia myös Aasian suuntaan. Valitse kattila, jonka kansi sulkeutuu tiiviisti eikä päästä höyryjä haihtumaan liiaksi. Kuullota hienonnettua chiliä kattilassa öljytilkassa parin minuutin ajan ja lisää sitten kattilaan riisi, vesi sekä suola. Sekoita kevyesti. Kuumenna sitten seos mahdollisimman nopeasti voimakkaasti kiehuvaksi ja aseta kansi paikalleen. Pudota lieden teho miedolle haudutuslämmölle ja kypsennä riisiä sekoittamatta ja kannen alle kurkkimatta 12 minuutin ajan. 

Sammuta sitten liesi ja anna riisin tekeytyä 10 minuutin ajan. Älä avaa kattilan kantta. Kun riisi on valmista, voit avata kannen ja kuohkeuttaa riisin kevyesti haarukkaa käyttäen. Lisää riisin sekaan hunaja, sitruunamehu ja silputtu korianteri. Sekoita kevyesti ja tarjoile riisi heti. 

Piimällä mureutettu broileri ja korianterilla maustettua riisiä

Course: KanaruoatCuisine: USADifficulty: keskivaikea
Annoksia

4

annosta
Valmisteluaika

20

minutes
Kypsennysaika

30

minutes

Piimämarinadi mureuttaa broilerin, kun annat sen muhia marinadissa yön yli. Tarjoa lisukkeena aromaattista korianteririisiä sekä raikasta Ranch-dippikastiketta.

Ainekset

  • Kanan marinadi
  • 2 dl piimää

  • 1 sitruunan kuori

  • 1 rkl sitruunamehua

  • 2 dl tuoretta korianteria

  • 2 - 3 valkosipulin kynttä

  • 2 cm pala tuoretta inkivääriä

  • 0,5 punaista chiliä

  • 0,5 tl mustapippuria

  • 3 - 4 kpl broilerin rintafileitä

  • Korianteririisi
  • 1 punainen chili

  • 1 rkl rypsiöljyä

  • 3 dl jasmiiniriisiä

  • 3,5 dl vettä

  • 1 tl suolaa

  • 1 rkl hunajaa

  • 1 rkl sitruunamehua

  • 0,75 dl tuoretta korianteria

  • Ranch-kastike
  • linkki reseptiin

Ohjeet

  • Kanan marinointi
  • Valmista piimämarinadi: Raasta sitruunan kuori ohuelti ja purista mehu. Hienonna korianteri, valkosipuli, inkivääri ja chili. Yhdistä kaikki ainekset.
  • Leikkaa broilerin rintafileet isohkoiksi paloiksi tai suikaleiksi. Laita ne sekä marinadi paksuun pakastepussiin. Sulje pussi huolellisesti ja pyörittele pussia, jotta marinadi levittyy hyvin broileripalojen pintaan.
  • Anna marinoitua jääkaapissa väh. 4 tuntia, mieluiten yön yli.
  • Ennen paistamista, pyyhi enin marinadi pois lihapalojen pinnalta. Paista palat kuumalla pannulla rasvassa tai grillissä, kunnes ne ovat kypsiä.
  • Tarjoa broilerin kanssa riisiä tai vihreää salaattia.
  • Kastiketta kaipaavalle lisukkeeksi sopii Ranch-dippikastike.
  • Korianteririisi
  • Kuullota hienonnettu chili kattilassa öljytilkassa. Pari minuuttia riittää.
  • Mittaa riisi, vesi ja suola chilin joukkoon kattilaan. Kuumenna seos nopeasti kiehuvaksi ja pudota sitten lieden teho miedolle haudutuslämmölle. Sulje kattila tiiviillä kannella. Anna riisin kypsyä 12 minuutin ajan sekoittamatta ja kantta avaamatta.
  • Sammuta liesi ja anna riisin tekeytyä kattilassa 10 minuutin ajan kantta avaamatta. Sekoita sitten riisin joukkoon hunaja, sitruunamehu ja korianterisilppu.

Vinkit

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*