Etusivu » Uusimmat » Pikapikkelöidyt kurkut korealaiseen pöytään
Pikapikkelöidyt kurkut lautasella

Pikapikkelöidyt kurkut korealaiseen pöytään

Pikapikkelöidyt kurkut ovat mainio lisuke korealaiselle aterialle – ja sopivat tarjottavaksi muulloinkin. Helppo ja raikas lisuke toimii yhtä hyvin lihan, kanan, kalan kuin kasvistenkin kanssa.

>>> Hyppää reseptiin

Suomessa on syöty pikkelöityjä, eli mauste- ja suolakurkkuja jo pitkään, joten sinänsä tämä lisuke ei tuo vallankumousta ruokapöytään. Korealainen tapa pikkelöidä kurkut eroaa kuitenkin jossain määrin meillä käytetystä, joten paneudutaan asiaan hieman tarkemmin…

Korealaiset pikapikkelöidyt kurkut valmistuvat nopeasti

Suomalaiset maustekurkut ja suolakurkut valmistetaan tavallisesti avomaankurkuista ja pitkää säilytystä varten, joko kokonaisina, lohkoina tai viipaleina. Pikkelöinti mahdollistaa useiden kuukausien mittaisen säilytyksen, jonka aikana kurkut maustuvat läpikotaisin. Korealaiset pikkelöidyt kurkut on tarkoitettu heti tarjottaviksi ja nautittaviksi, jolloin valmistustapa ja raaka-aineetkin ovat erilaiset. Parinkymmenen minuutin ajan pikkelöidyissä kurkuissa on vielä hieman rapeutta jäljellä, eivätkä ne ole yhtä happaman makuisia kuin tyypilliset suomalaiset maustekurkut.

Pikapikkelöidyt kurkut valmistetaan suolan, sokerin ja riisiviinietikan seoksessa marinoimalla. Lisämakua korealaisiin kurkkuihin voit saada lisäämällä mukaan esimerkiksi gochugaru-chilihiutaleita, valkosipulia, sipulia tai seesaminsiemeniä. Suomalaiset kurkut, sekä tavallinen että avomaankurkku sopivat molemmat korealaisten pikkelikurkkujen raaka-aineeksi. Leikkaa kurkut ohuiksi viipaleiksi, isommat kurkut kannattaa halkaista pituussuuntaisesti jotta siivuja on helpompi käsitellä ja lisätä etenkin Bo Ssämin salaatinlehtiveneisiin.

Tarjoile pikkelöityjä kurkkuja grillatun lihan, kanan tai kalan kanssa. Bo Ssäm-aterialla kurkut tuovat oman pikantin lisänsä inkivääri-kevätsipuli -salaatin, sinapinsiemenmajoneesin ja kimchin oheen. Pikapikkelöidyt kurkut ovat parhaimmillaan heti valmistuttuaan, mutta ne säilyvät kelvollisina jääkaapissa päivän tai pari.

Pikapikkelöidyt kurkut, korealainen lisuke

Course: LisukkeetCuisine: KoreaDifficulty: helppo
Valmisteluaika

5

minutes
Maustuminen

20

minutes

Pikapikkelöidyt kurkut ovat helppo ja nopeasti valmistuva lisuke korealaiseen ruokapöytään. Valmista grillatulle kalalle, lihalle, kanalle ja kasviksille sopiva lisuke tuoreesta kurkusta tai avomaankurkusta.

Ainekset

  • 1 kurkku

  • 2 rkl väkiviinaetikkaa

  • 1 rkl sokeria

  • 2 tl suolaa

Ohjeet

  • Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi.
  • Sekoita keskenään etikka, sokeri ja suola.
  • Lisää kurkkuviipaleet ja anna maustua vähintään 20 minuuttia jääkaapissa.

Vinkit

  • Voit lisätä kurkkujen joukkoon esimerkiksi paahdettuja seesaminsiemeniä, tilliä tai silputtua korianteria.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*