Etusivu » Uusimmat » Pork Toast: thaimaalaiset possu-katkarapuleivät
Pork Toast - thaimaalaiset possu-katkarapuleivät

Pork Toast: thaimaalaiset possu-katkarapuleivät

Pork Toast on nopea ja maukas aloitus thaimaalaiselle aterialle. Possulla ja katkaravulla täytetyt leivät uppopaistetaan nopeasti öljyssä rapeiksi ja viimeistellään hiennonnetulla chilllä sekä korianterilla.

Hyppää reseptiin >>>

Pork Toast on yksi kestosuosikeistamme thaimaalaisen aterian osana. Helposti valmistuvat leivät ovat erilainen ja maukas lisä tavallisesti muutaman ruokalajin muodostamaan kokonaisuuteen. Jälleen kerran aineksista kootaan thaikeittiölle ominaiseen tapaan perusmakujen paketti, jossa suolainen, tulinen ja umami yhdistyvät herkullisella tavalla.

Aloita leipien valmistaminen… leivästä

 

Tässä reseptissä voi hyödyntää pari päivää vanhoja vaalean leivän viipaleita. Paahtoleipäviipaleistakin saa tarvittaessa sopivan alustan näille leiville, mutta niitä kannattaa kuivatella muutama tunti ulkona pakkauksesta jotta ne saavat hieman tukevamman rakenteen. Älä paahda leipäviipaleita näitä toasteja varten. Leikkaa leivästä kantit pois, muuten niistä tulee uppopaistettaessa turhankin rapeita.

Hienonna porsaanliha ja katkaravut tasaiseksi massaksi. Voit käyttää Pork Toasteihin mitä tahansa possunlihaa, myös valmista jauhelihaa. Lisää massaan mukaan muut ainesosat ja sekoittele se tasaiseksi. Levitä massaa leiville reunasta reunaan tasainen kerros ja paina kevyesti jotta se tarttuu leivän pintaan kiinni. Sipaise pintaan kananmunan ja kookosmaidon seosta. 

Kypsennä Pork Toast kuumassa öljyssä uppopaistamalla

Öljyn pitää olla kuumaa, jotta leivistä ei tule löysiä ja öljyisiä. Reseptin mukaan sopiva lämpö on 190 astetta ja on tärketä huolehtia siitä että lämpötila säilyy yhtä korkeana myös toista ja kolmatta erää uppopaistaessasi. Käytä paistolämpömittaria seurataksesi öljyn lämpötilaa. 

Leivät paistetaan pienissä erissä siten, että ensin leipä kipataan öljyyn ylösalaisin ja kypsennetään täyte. Pari-kolme minuuttia kuumassa öljyssä riittää, sitten on aika kääntää leivät ja paistaa leipäpuoli.  Tavallisesti leipäpuoli ruskistuu jo noin minuutissa. Nosta kypsät toastit valumaan keittiöpaperin päälle ja siirry paistamaan seuraavaa erää.

Tarjoile leivät lämpiminä. Ripottele pinnalle korianterinlehtisilppua, hienonnettua chiliä ja taiteile kurkusta sopivat leiville koristeet. Mikäli kaipaat leipien kanssa tarjottavaksi mausteista kastiketta, niin tässäkin tapauksessa ratkaisu on tuttu ja turvallinen Sweet Chili Sauce.

Pork Toast - uppopaistetut thaimaalaiset possu-katkarapuleivät

Course: LiharuoatCuisine: ThaimaaDifficulty: keskivaikea
Annoksia

4-6

annosta
Valmisteluaika

15

minutes
Paistoaika

10

minutes

Rapeat ja maukkaat toastit sopivat hyvin thaimaalaisen aterian alkupalaksi tai täydentämään menukokonaisuutta.

Ainekset

  • 175 g porsaanlihaa

  • 55 g katkarapuja

  • 2 valkosipulin kynttä

  • 1 rkl hienonnettuja korianterinlehtiä

  • 1 - 2 kevätsipulin vartta

  • 1 kananmuna

  • 2 tl kalakastiketta

  • 1 rkl kookosmaitoa

  • mustapippuria

  • leipäviipaleita

  • Uppopaistamiseen
  • kasviöljyä

  • Koristeluun
  • korianterinlehtiä

  • chiliä

  • kurkkua

Ohjeet

  • Käytä tähän reseptiin jo hieman kuivahtanutta, viipaloitua vaaleaa leipää. Leikkaa leivästä kantit pois. Isot leipäpalat kannattaa puolittaa käsittelyn helpottamiseksi.
  • Sekoita kulhossa tasaiseksi hienonnetut porsaanliha ja katkaravut. Lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli, korianteri ja pieneksi pilkottu kevätsipuli. Sekoita tasaiseksi massaksi.
  • Lisää kulhoon puolet kananmunasta, kalakastike ja mustapippuri. Sekoita massa tasaiseksi ja levitä sitä tasaisesti leipien koko pinnalle.
  • Sekoita jäljelle jäänyt puolikas kananmuna ja kookosmaito haarukalla. Levitä seosta leipien täytteen pinnalle.
  • Kuumenna öljy padassa, pannulla tai rasvakeittimessä 190 asteeseen. Nosta leivät erissä öljyyn paistumaan. Pidä huolta siitä että paistoöljyn lämpötila pysyy riittävän korkeana seuraavaa leipäerää varten.
  • Paista ensin täytepuolta noin 2-3 minuutin ajan, kunnes pinta on kauniin ruskea ja käännä sitten leipäpuoli paistumaan noin minuutin ajaksi. Nosta kypsät toastit keittiöpaperin päälle valumaan.
  • Tarjoile leivät lämpiminä, koristele annokset tuoreella korianterilla, chilirenkailla ja kurkulla.

Vinkit

  • Alkuperäinen resepti: Deh-Ta Hsung ja Hilaire Walden: Thai Cooking

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*