Etusivu » Uusimmat » Porsaanfilevarras ja herkullinen tomaattivoipasta
Porsaanfilevarras ja tomaattivoipasta lautasella.

Porsaanfilevarras ja herkullinen tomaattivoipasta

Porsaanfilevarras ja tomaattivoipasta on maukas ruoka-annos joka valmistuu helposti ja edullisesti. Tomaattivoilla maustettu spagetti ja nopeasti kypsennetyt kasvikset täydentävät yhden kestosuosikkiannoksistamme. Vielä paremman lopputuloksen saat kun kypsennät kasvikset ja lihavartaat hiiligrillissä.

Hyppää reseptiin >>>

Porsaan sisäfile on vähärasvaista ja se kypsyy nopeasti. Lihan voi jättää hieman roseeksi keskeltä niin se säilyy mehukkaana. Täysin kypsää porsaanliha on jos sisälämpötila nousee 65 asteeseen, itse lopetamme kypsennyksen kun mittari näyttää 60 astetta. Huomaa että lihan sisälämpötila voi nousta vielä vetäytymisen aikana muutamalla asteella. Varaa aikaa lihan marinointiin ainakin pari tuntia, mielellään tätäkin enemmän. Jos mahdollista, käytä marinadissa tuoretta salviaa, kuivatullakin saa toki hyvän lopputuloksen.

Tomaattivoipasta on maukas lisuke

Porsaanfilevarras ja tomaattivoipasta on – ikävä kyllä – yksi niistä annoksista, jonka maku syntyy kaloreista. Spagetti maustetaan tomaattivoilla joka koostuu kuullotetusta sipulista ja valkosipulista, öljystä ja voista. Tomaattivoin valmistus kestää vain kymmenisen minuuttia ja sen voi valmistaa hyvissa ajoin ennen aterian muita elementtejä. Voi lisätään jo hieman jäähtyneeseen seokseen. Kuivaspagetti käy mainiosti annoksen valmistamiseen, tuorepasta tekee tästä ruoasta vieläkin herkullisempaa.

Porsaanfilevarras ja tomaattipasta

Course: PääruoatCuisine: ItaliaDifficulty: Keskivaikea
Annoksia

4

annosta
Valmisteluaika

2

hours 
Kypsennysaika

20

minutes

Ainekset

  • 600 - 800 g porsaan sisäfilettä

  • 2 rkl tuoretta salviaa - tai 1,5 tl kuivattua salviaa

  • 0,5 tl mustapippuria

  • 2 valkosipulin kynttä

  • 2 rkl oliiviöljyä

  • 1 tl suolaa

  • Tomaattivoi
  • 2 rkl salottisipulia

  • 2 valkosipulin kynttä

  • 2 rkl oliiviöljyä

  • ripaus mustapippuria

  • 3 rkl tomaattipyrettä

  • 75 g pehmeää voita

  • Lisukkeet
  • 300 - 400 g spagettia

  • parsakaaliterttuja

  • kirsikkatomaatteja

  • kesäkurpitsa

  • parmesanraastetta

Ohjeet

  • Puhdista porsaanfile kalvoista ja leikkaa se 2-3 cm pihveiksi. Valmista marinadi sekoittamalla ainekset ja marinoi vartaissa tai pihveinä ainakin 2 tunnin ajan.
  • Viipaloi kesäkurpitsa n. 2 cm kiekoiksi. Voitele viipaleet oliiviöljyllä. Kesäkurpitsat voi myös kypsentää vartaissa.
  • Valmista tomaattivoi: kuullota pannulla tai kattilassa keskilämmöllä salottisipulia, valkosipulia ja pippuria öljyssä - älä ruskista. Lisää pannulle tomaattipyre ja kuullota muutama minuutti. Jäähdytä seos ja lisää sitten pehmeä voi kevyesti sekoittamalla.
  • Kuumenna pastan keitinvesi. Sovita pastan kypsennys vartaiden kypsentämisen kanssa sopivasti - tuorepasta kypsyy kuivapastaa nopeammin.
  • Kypsennä lihat ja kasvikset. Kiehauta parsakaalit nopeasti suolavedessä. Kuumalla hiilloksella lihavartaat, kirsikkatomaatit ja kesäkurpitsat kypsyvät 5 minuutissa, pannulla pari minuuttia kauemmin. Ripottele suolaa lihalle ja kesäkurpitsoille kypsennyksen jälkeen.
  • Kun pasta on valmista, kaada muuten keitinvesi pois mutta säästä sitä 1 dl verran. Kaada se takaisin pastan joukkoon ja sekoita tomaattivoi pastakattilaan.
  • Valmista annokset. Nosta kerros pastaa lautaselle, sen päälle lihavarras ja kesäkurpitsa, reunoille kirsikkatomaateja ja parsakaalia. Viimestele annokset raastetulla parmesanilla.

Vinkit

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*