Porsaanfilevarras ja tomaattivoipasta on maukas ruoka-annos joka valmistuu helposti ja edullisesti. Tomaattivoilla maustettu spagetti ja nopeasti kypsennetyt kasvikset täydentävät yhden kestosuosikkiannoksistamme. Vielä paremman lopputuloksen saat kun kypsennät kasvikset ja lihavartaat hiiligrillissä.
Porsaan sisäfile on vähärasvaista ja se kypsyy nopeasti. Lihan voi jättää hieman roseeksi keskeltä niin se säilyy mehukkaana. Täysin kypsää porsaanliha on jos sisälämpötila nousee 65 asteeseen, itse lopetamme kypsennyksen kun mittari näyttää 60 astetta. Huomaa että lihan sisälämpötila voi nousta vielä vetäytymisen aikana muutamalla asteella. Varaa aikaa lihan marinointiin ainakin pari tuntia, mielellään tätäkin enemmän. Jos mahdollista, käytä marinadissa tuoretta salviaa, kuivatullakin saa toki hyvän lopputuloksen.
Tomaattivoipasta on maukas lisuke
Porsaanfilevarras ja tomaattipasta
Course: PääruoatCuisine: ItaliaDifficulty: Keskivaikea4
annosta2
hours20
minutesAinekset
600 - 800 g porsaan sisäfilettä
2 rkl tuoretta salviaa - tai 1,5 tl kuivattua salviaa
0,5 tl mustapippuria
2 valkosipulin kynttä
2 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
- Tomaattivoi
2 rkl salottisipulia
2 valkosipulin kynttä
2 rkl oliiviöljyä
ripaus mustapippuria
3 rkl tomaattipyrettä
75 g pehmeää voita
- Lisukkeet
300 - 400 g spagettia
parsakaaliterttuja
kirsikkatomaatteja
kesäkurpitsa
parmesanraastetta
Ohjeet
- Puhdista porsaanfile kalvoista ja leikkaa se 2-3 cm pihveiksi. Valmista marinadi sekoittamalla ainekset ja marinoi vartaissa tai pihveinä ainakin 2 tunnin ajan.
- Viipaloi kesäkurpitsa n. 2 cm kiekoiksi. Voitele viipaleet oliiviöljyllä. Kesäkurpitsat voi myös kypsentää vartaissa.
- Valmista tomaattivoi: kuullota pannulla tai kattilassa keskilämmöllä salottisipulia, valkosipulia ja pippuria öljyssä - älä ruskista. Lisää pannulle tomaattipyre ja kuullota muutama minuutti. Jäähdytä seos ja lisää sitten pehmeä voi kevyesti sekoittamalla.
- Kuumenna pastan keitinvesi. Sovita pastan kypsennys vartaiden kypsentämisen kanssa sopivasti - tuorepasta kypsyy kuivapastaa nopeammin.
- Kypsennä lihat ja kasvikset. Kiehauta parsakaalit nopeasti suolavedessä. Kuumalla hiilloksella lihavartaat, kirsikkatomaatit ja kesäkurpitsat kypsyvät 5 minuutissa, pannulla pari minuuttia kauemmin. Ripottele suolaa lihalle ja kesäkurpitsoille kypsennyksen jälkeen.
- Kun pasta on valmista, kaada muuten keitinvesi pois mutta säästä sitä 1 dl verran. Kaada se takaisin pastan joukkoon ja sekoita tomaattivoi pastakattilaan.
- Valmista annokset. Nosta kerros pastaa lautaselle, sen päälle lihavarras ja kesäkurpitsa, reunoille kirsikkatomaateja ja parsakaalia. Viimestele annokset raastetulla parmesanilla.
Vinkit
- Reseptin alkuperä: Perjantain Herkkuja (Astrid Abrahamsson ja Göran Helleblad, Bonnier 1997)
WordPress Recipe Plugin by WPZOOM