Porsasta hapanimeläkastikkeessa on annos, joka löytyy useimpien kiinalaisten ravintoloiden ruokalistalta. Nopeasti paistetut lihasuikaleet saavat seurakseen rapeita kasviksia sekä hapanimelän kastikkeen. Tuunaa kastikkeesta halutessasi voimakkaamman makuinen versio chiliä lisäten.
Kiinalaiset ovat sianlihan suurkuluttajia ja sikojen kasvatus on ollut olennainen osa kiinalaista maataloutta tuhansien vuosien ajan. Sikoja pidettiin helposti hoidettavina ja tehokkaina ruoan tuottajina, koska ne söivät lähes kaiken ja lisääntyivät nopeasti. Kiinalaisessa kulttuurissa sianliha symboloi vaurautta ja onnea. Sitä tarjoillaan usein juhlissa ja erityistilaisuuksissa.
Sianlihaa voidaan käyttää monissa eri ruokalajeissa, keitoista ja paisteista aina nuudeli- ja riisipatoihin. Sen valmistamiseen on monta sopivaa tapaa: paistaminen, keittäminen grillaaminen ja hauduttaminen. Porsasta hapanimeläkastikkeeessa on kiinalainen klassikko, jossa yhdistyvät rapeaksi paistettu liha, värikkäät kasvikset ja etikasta ja sokerista valmistettu hapanimelä kastike.
Rapeaksi paistettua porsasta, kevyesti kypsennettyjä kasviksia
Tämän ruokalajin valmistamisessa ainesten kypsyydellä ja rakenteella on merkitystä. Ohueksi suikaloitu liha kuorrutetaan tärkkelyksellä jotta kuumassa öljyssä pinta saadaan rapeaksi. Porsasta hapanimeläkastikkeessa on gluteeniton ruoka-annos, kun käytät kuorruttamiseen ja kastikkeen suurustamiseen joko maissi- tai perunatärkkelystä.
Kasviksia ei tulisi kypsentää liiaksi, jotta niissä säilyy rakenne ja rapea purutuntuma, ne ennemminkin vain kuumennetaan kuin kypsennetään. Siksi kasvikset kannattaa suikaloida ohuiksi. Mikäli kaipaat lisäpotkua annokseen, voit hienontaa kasvisten joukkoon yhden tai useamman chilipalkon.
Kastikkeen valmistaminen on helppoa ja nopeaa. Jos käytät ananasta osana kasviksia, voit hyvin hyödyntää tölkin sisältämän mehun kastikkeen valmistuksessa. Kiinalaisessa ravintolassa hapanimeläkastike on väriltään kirkkaan punaista ja se on valmistuksessa käytetyn elintarvikevärin ansiota. Lisää siis muutama tippa punaista väriä kastikkeen joukkoon, mikäli aineksista saatava haaleampi väri ei miellytä silmääsi.
Tarjoile porsasta hapanimeläkastikkeessa -annoksen lisukkeena kypsennettyä jasmiiniriisiä.
Possua ja kasviksia kiinalaiseen tapaan hapanimeläkastikkeessa
Course: LiharuoatCuisine: Kiina4
annosta20
minutes15
minutesAinekset
- Porsas
300 g porsaan filettä
0,5 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria
1 kananmuna
0,75 dl peruna- tai maissitärkkelystä
kasviöljyä
- Kastike
0,75 dl riisiviinietikkaa
1 dl sokeria
0,5 dl tomaattiketsuppia
10 g tomaattipyrettä
0,2 dl Worcester-kastiketta
2 tl peruna-tai maissitärkkelystä
1 dl ananaspurkin mehua
( punaista elintarvikeväriä )
- Kasvikset
1 sipuli
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
2 valkosipulin kynttä
5 cm pala kurkkua
1 prk ananaspaloja
kasviöljyä
( 1 punainen chili )
Ohjeet
- Suikaloi porsaanliha hyvin ohuiksi suikaleiksi ja siirrä kulhoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon kevyesti vatkattu kananmuna. Sekoita.
- Lisää kulhoon tärkkelys ja sekoita niin että kaikki lihasuikaleet on kuorrutettu. Paista öljyssä pienissä erissä kuumalla pannulla rapeiksi. Siiirä lihat sivuun odottamaan.
- Valmista kastike. Yhdistä etikka ja sokeri kattilassa. Kuumenna keskilämmöllä sekoitellen, niin että sokeri liukenee täysin. Lisää sitten muut kastikkeen ainekset, myös ananaspurkin mehu, ja keitä 1 - 2 minuuttia. (Lisää muutama tippa elintarvikeväriä ja sekoita.) Kastike on nyt valmis, siirrä se odottamaan.
- Kuumenna korkealla lämmöllä tilkka öljyä wokissa tai isolla pannulla. Lisää suikaloidut paprikat ja suikaloitu sipuli. Paista 1 minuutin ajan. Lisää mukaan hienonnettu valkosipuli (ohueksi viipaloitu chili) ja ananaspalat. Paista 1 minuutin ajan.
- Yhdistä pannulle kasvisten joukkoon paistetut lihat sekä kastike. Pilko kurkku 1 - 2 cm paloiksi ja lisää kastikkeen joukkoon. Kuumenna hetki.
- Tarjoile jasmiiniriisin kanssa.
WordPress Recipe Plugin by WPZOOM