Etusivu » Uusimmat » Pikapaistettua porsasta inkiväärikastikkeessa
Porsasta inkiväärikastikkeessa kulhossa pöydällä

Pikapaistettua porsasta inkiväärikastikkeessa

Porsasta inkiväärikastikkeessa on nopeasti valmistuva ja herkullinen annos, jossa inkivääri ja viismauste tuoksuvat sekä maistuvat. Marinadi mureuttaa porsaanlihan suussa sulavaksi. Ohueksi viipaloitu porsaanliha kypsyy pannulla muutamassa hetkessä.

Hyppää reseptiin >>>

Porsaanliha on keskeisessä roolissa kiinalaisessa keittiössä. Syyt ovat toisaalta historiallisia ja toisaalta käytännön sanelemia. Siat kesytettiin Kiinassa jo tuhansia vuosia sitten ruoan tuottamista varten ja tänäkin päivänä sianlihan tuotanto on mahdollista jopa pienillä maatiloilla. Kiinalaisesta keittiöstä löytyy runsaasti porsaanlihaan perustuvia, maukkaita ruokareseptejä, joista tässä yksi esimerkki. 

Valitse tämän reseptin proteiiniksi joko porsaan sisä- tai ulkofilettä, niin saat murean ja suussa sulavan lopputuloksen. Leikkaa liha mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi, jotta kypsyminen tapahtuu nopeasti. Marinoi liha reseptin mukaisesti, mutta pyri paistamaan se puolen tunnin kuluessa marinoinnin aloittamisesta ettei lihan rakenne kärsi liiaksi ruokasoodan vaikutuksesta. 

Porsasta inkiväärikastikkeessa ei ole sama ilman inkivääriä

Inkiväärin käyttö jakaa tässä annoksessa varmasti mielipiteitä. Epäilijöiden kannattaa aloittaa varovasti ja kokeilla vaikkapa valmista inkiväärimurskaa annoksen maustamiseen, ennen siirtymistä tuoreesta inkivääristä leikattuihin tikkuihin. Älä kuitenkaan jätä kokonaan inkivääriä pois annoksesta, sillä on olennainen rooli osana makumaailmaa. Possun ja inkiväärin liitto on yksi kiinalaisen keittiön kulmakiviä.

Käytä annoksen valmistamiseen riittävän isoa ja kuumaa pannua. Wok on luonnollinen valinta, mutta tavallisellakin pannulla liha ja kasvikset kypsyvät ongelmitta. Tarjoile annos heti jasmiiniriisin kanssa. Lisukkeeksi sopivat esimerkiksi pikapaistetut Kiinalaiset kasvikset.

Porsasta inkiväärikastikkeessa hurmaa maulla ja tuoksulla

Course: LiharuoatCuisine: KiinaDifficulty: Keskivaikea
Annoksia

4

annosta
Valmisteluaika

45

minutes
Cooking time

10

minutes

Ainekset

  • Marinadi
  • 1 tl inkivääriä

  • 1 rkl soijakastiketta

  • ½ tl jauhettua pippuria

  • 2 tl maissitärkkelystä

  • ½ tl ruokasoodaa

  • Annokseen
  • 400 g porsaan sisä- tai ulkofilettä

  • 2 rkl vaaleaa soijakastiketta

  • 2 rkl osterikastiketta

  • 2 rkl kiinalaista Shaoxing-viiniä tai miriniä

  • 2 tl tummaa soijakastiketta

  • 1 tl viismaustetta

  • 0,5 tl sokeria

  • 2 rkl kasviöljyä

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 4 cm pala inkivääriä

  • 6 kevätsipulia

  • 0,5 rkl seesamiöljyä

  • riisiä

Ohjeet

  • Leikkaa porsaanfile kulhoon ohuiksi viipaleiksi. Lisää marinadin ainekset ja sekoita käsin huolellisesti. Laita sivuun marinoitumaan sillä aikaa kun valmistelet muut ainekset.
  • Valmista annoksen kastike sekoittamalla keskenään vaalea soijakastike, osterikastike, Shaoxing-viini tai mirin, tumma soijakastike, kiinalainen viisimauste ja sokeri.
  • Kuumenna öljy wokissa tai isossa paistinpannussa keskilämmöllä. Lisää valkosipuli, inkivääri ja kevätsipulin varren alaosat ja paista sekoitellen 30 sekuntia. Lisää porsaanliha ja levitä palat pannulle. Käännä lämpö korkeaksi. Anna kypsyä muutama sekunti ja paista sitten sekoitellen melkein kypsää.
  • Lisää kastike ja paista vielä 30 sekuntia tai kunnes kastike hieman paksuuntuu ja porsaanliha on kypsää. Sammuta liesi, lisää annoksen päälle seesamiöljy ja loput kevätsipulit.
  • Tarjoile heti riisin kanssa.

Vinkit

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*