Quesadilla on meksikolainen ruokalaji, joka valmistetaan kahdesta paistetusta tortillaletusta, joiden välissä on suolainen täyte. Quesadilla on helppo ja nopea valmistaa, ja se on erinomainen lounas, illallinen tai välipala. Tässä ohjeessa täytteenä käytetään tonnikalasäilykettä.
Jos TexMex-aterialta jää ylitse tortillalettuja, kastikkeita tai täytteitä, ovat quesadillat erinomainen tapa käsitellä muuten hävikkiin joutuvat rippeet. Quesadillat voi valmistaa melkein mistä tahansa ja lopputulos on aina mainio.
Perusideana quesadilloissa on yhden taitetun tai kahden päällekkäin asetetun tortillaletun väliin koottava täyte, joka sisältää yhtenä elementtinä juustoraastetta. Pannulla quesadillaa kuumennettaessa ja käännettäessä juusto sulaa ja letut takertuvat hieman toisiinsa kiinni. Tortillalettujen pinta paahtuu molemmilta puolilta kevyesti ja muuttuu rapeaksi.
Quesadilla mukautuu valmistajansa makuun ja tilanteeseen
Meillä quesadilla on usein ex tempore -ruoka, jota valmistetaan silloin kun mieli muuttuu tai varsinaista ateriaa ei ole etukäteen mietitty. Tavallisesti pakastimesta löytyy muutaman ylijääneen tortillaletun pakkauksia, kaapista muita tarvittavia aineksia, kuten tonnikalapurkki, juusto, tomaattipyre ja sipuli. Eikä quesadillaan välttämättä muuta tarvitakaan. Kastikkeet kuten punainen tacosalsa ja guacamole ovat plussaa ja ne kannattaa toki valmistaa ja tarjoilla mikäli mahdollista.
Täytteeksi quesadilloihin sopii lähes mikä tahansa, kunhan huolehdit siitä että quesadilla pysyy suhteellisen ohuena, eikä täyte ole liian märkää. Viipaloidut lihat ja kana, kala, pavut, oliiviviipaleet ja kasvikset sekä herkkusienet ovat hyviä täytevalintoja. Makua saat lisäämällä mukaan viipaloitua chiliä tai chilikastiketta, ranskankerman sijaan voit hyödyntää quesadillan lisukkeena smetanaa tai turkkilaista jogurttia.
Myös juustojen osalta valinnan varaa on runsaasti. Mozzarellaraaste on helppo ja varma valinta, sillä se sulaa nopeasti ja muuttuu tarttuvaksi. Käytännössä mikä tahansa raastettu, kova juusto, kuten emmental, gouda, parmesan tai pecorino romano pelastaa quesadillasi. Lisämakua tuomaan voit lisätä sinihome- tai savujuustoa.
Quesadilla makeana versiona?
Ruokablogeista löytyy kaikenlaista kokeiltavaa – ja sama koskee myös quesadillaa. Pitäisi varmaan kerran kokeilla OneDishKitchen -blogin makeaa quesadillaa, jonka täytteinä on jogurttia, ricottaa, pellavansiemeniä, kanelia, vaniljaa, hunajaa sekä mansikoita. Taitettua tortillaa kuumennetaan uunissa muutaman minuutin ajan.
Quesadillat tonnikalatäytteellä
Course: KalaruoatCuisine: TexMexDifficulty: Helppo4
annosta10
minutes5
minutesQuesadillat valmistetaan lisäämällä kahden tortillaletun väliin täytteitä maun mukaan. Tässä reseptissä tonnikala saa seuraa sipulista, guacamolesta, tomaattisalsasta ja juustoraasteesta.
Ainekset, 4 kappaletta
8 kpl vehnätortilloita
1 tölkki tonnikalaa öljyssä
tomaattipyrettä
1 sipuli
100 g juustoraastetta
- Tarjoiluun
ranskankerma
punainen salsakastike
guacamole
Ohjeet
- Valuta tonnikala ja siirrä se tölkistä kulhoon. Muokkaa koostumus ilmavaksi haarukkaa käyttäen.
- Asettele työpöydälle neljä tortillalettua. Levitä koko tortillan pinnalle ruokalusikallinen tomaattipyrettä ja kaksi ruokalusikallista juustoraastetta.
- Levitä neljäsosa tonnikalasta tortillaletulle ja sen jälkeen mahdollisimman ohueksi suikaloitua sipulia. Lisää vielä kaksi ruokalusikallista juustoraastetta tasaisesti täytteiden päälle. Nosta toinen tortillalettu kanneksi täytteiden päälle ja paina kevyesti.
- Kuumenna tarttumattomaksi pinnoitettu paistinpannu ilman öljyä keskilämmöllä. Aseta tortilla pannulle ja paista parin minuutin ajan. Käännä varovasti ja paista vielä parin minuutin ajan.
- Leikkaa valmis quesadilla neljään osaan ja asettele lautaselle. Tarjoa ranskankerman, salsakastikkeen ja guacamolen kanssa.
Vinkit
- Voit käyttää sopivan kokoista kakkulautasta tms. paiston aikana painamaan quesadillaa ja sen reunoja. Näin saat juuston tarttumaan paremmin.
- Myös maissitortillat voi käyttää quesadillojen valmistamiseen. Silloin taittaminen ei ole paras vaihtoehto, koska maissitortilla saattaa haljeta taitettaessa.
WordPress Recipe Plugin by WPZOOM