Etusivu » Uusimmat » Rapeaksi paistettua korealaista kanaa ja soija-valkosipulikastiketta
Rapeaksi paistettua korealaista kanaa ja soija-valkosipulikastiketta

Rapeaksi paistettua korealaista kanaa ja soija-valkosipulikastiketta

Rapeaksi paistettua korealaista kanaa saa makunystyräsi kehräämään tyytyväisinä. Soija-valkosipulikastike kuorruttaa kypsennetyn kanan. Korealaisessa keittiössä yhdistellään perusmakuja upealla tavalla – tässä yksi esimerkki moniulotteisesta makujen sinfoniasta. 

>>> Hyppää reseptiin

Korealainen keittiö valloittaa maailmaa herkullisilla annoksillan, joissa yhdistyy tulisuus, makea, hapokkuus ja suolaisuus tasapainoisella tavalla. Yksi helposti lähestyttävistä, kotona valmistettavista klassikoista on kanaa soija-valkosipulikastikkeessa. Rapeaksi paistettu korealainen kana on täydellinen valinta niille, jotka haluavat ottaa ensikosketuksen korealaisen keittiön perusmakuihin ja samalla nauttia helposta ja nopeasti valmistuvasta arkiruoasta.

Nopea marinointi ja kastikkeen valmistaminen

Tämä kana-annos ei vaadi pitkällistä marinointia. Sekoita muut kuivat aineet maissitärkkelystä lukuunottamatta kulhossa ja lisää joukkoon tilkka isommista marketeista löytyvää makeaa japanilaista riisiviiniä, miriniä. Pilko kanan paistileikkeet tai rintafileet suupalan kokoisiksi kuutioiksi ja yhdistä marinadi kulhossa kanojen kanssa. Anna kanan marinoitua kastikkeen valmistamisen ajan.

Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset erillisessä kattilassa. Lisämakua kastikkeeseen saat lisäämällä keittovaiheessa mukaan karkeasti pilkottua kevätsipulia ja chiliä. Kiehauta kastike miedolla lämmöllä vähän väliä sekoitellen. Kun kastike kiehahtaa, voit poistaa kevätsipulin ja chilin kastikkeesta. 

Yhdistä erillisessä kulhossa tärkkelys ja vesi huolellisesti sekoittaen, lisää sitten suuruste kastikkeen joukkoon. Sekoita. Kun kastike on muutaman minuutin kuluttua saostunut ja muuttunut kiiltäväksi, voit ottaa sen pois liedeltä. 

Kana tuplapaistetaan rapeaksi öljyssä

Rapeaksi paistettu korealainen kana saa rakenteensa kevyestä leivityksestä ja kaksinkertaisesta paistamisesta. Kaada maissi- tai perunatärkkelys isoon kulhoon ja kumoa kanat tärkkelyksen sekaan. Pyörittele kananpaloja niin että ne saavat tasaisen kuorrutuksen pinnalleen. Kuumenna kattilassa tai padassa 2 – 3 sentin kerros kasviöljyä 175 – 180 asteeseen. Kun öljy on saavuttanut paistolämpötilan, voit lisätä ensimmäisen, pienen erän kanaa paistumaan. Huolehdi siitä että öljy ei pääse jäähtymään liiaksi.

Paista kanoja tarvittaessa käännellen 4 – 5 minuutin ajan ja poimi ne sitten reikäkauhaa käyttäen valumaan keittiöpaperin päälle. Lisää seuraava erä kanoja paistumaan. Kun kaikki kanat ovat saaneet ensimmäisen käsittelyn seuraa toinen, lyhyempi paistokierros. Nyt riittää kun kanat ovat öljyssä 2 – 3 minuutin ajan. Valuta kanat nopeasti keittiöpaperin päällä ja siirrä ne tarjoiluastiaan. Kun kaikki kanat ovat kulhossa, voit kaataa kolmasosan tai puolet kastikkeesta kanojen päälle ja sekoittaa ne, siten että kaikki kanat saavat kastikekuorrutuksen. 

Viimeistele tarjoiltava annos paahdetuilla seesaminsiemenillä ja kevätsipulin viipaleilla. Aseta loput kastikkeesta pöytään tarjolle. Rapeaksi paistetun korealaisen kanan lisukkeeksi sopivat nuudelit ja riisi, kasviksista esimerkiksi pikapikkelöidyt kurkut sekä inkivääri-kevätsipulisalaatti.

Rapeaksi paistettua korealaista kanaa soija-valkosipulikastikkeella

Course: KanaruoatCuisine: KoreaDifficulty: keskivaikea
Annoksia

4

annosta
Valmisteluaika

15

minutes
Paistoaika

10

minutes

Oletko jo kokeillut korealaista kanaa soija-valkosipulikastikkeen kera? Nopea marinointi ja rapeaksi paistaminen kahden kierroksen menetelmällä tekevät tästä täydellisen, maukkaan arkiruoan. Tarjoa lisukkeena pikkelöityjä kasviksia ja riisiä.

Ainekset

  • 400 g kanaa

  • 1 rkl miriniä

  • 0,5 tl sipulijauhetta

  • 0,5 tl valkosipulijauhetta

  • 0,5 tl suolaa

  • 0,25 tl inkiväärijauhetta

  • ripaus mustapippuria

  • 1,5 dl maissitärkkelystä

  • Viimeistelyyn
  • paahdettuja seesaminsiemeniä

  • viipaloitua kevätsipulia

  • Kuorruttamiseen ja tarjoiluun
  • soija-valkosipulikastiketta

Ohjeet

  • Paloittele kana suupalan kokoisiksi kuutioiksi. Kaada kanat kulhoon ja lisää mirin, sipulijauhe, valkosipulijauhe, suola, inkiväärijauhe ja jauhettu mustapippuri. Sekoita huolellisesti ja aseta sivuun. 
  • Valmista soija-valkosipulikastike kanojen marinoituessa.
  • Kaada maissitärkkelys toiseen kulhoon. Pyörittele kananpalat tärkkelyksessä niin, että ne kuorruttuvat tasaisesti.
  • Kaada kasviöljyä pataan tai kattilaan. Öljyä pitäisi olla pohjalla vähintään parin sentin kerros. Kuumenna öljy 175 - 180 asteiseksi. Kypsennä puolet kanoista noin 4 - 5 minuutin ajan. Nosta palat reikäkauhalla valumaan keittiöpaperin päälle. Lisää loput kanat paistumaan öljyyn, kypsennä muutama minuutti ja nosta pois.
  • Varmista öljyn sopiva lämpötila. Lisää nyt ensin paistamasi erä kanoja paistumaan öljyyn uudelleen, nyt vain 2 - 3 minuutin ajaksi. Laita kastike kuumenemaan kattilassa miedolle lämmölle.

    Nosta pois, aseta valumaan ja lisää toinen erä kanoja paistumaan. Siirrä ensimmäinen erä kanoja tarjoilukulhoon. Valuta toinen erä kypsää kanaa ja lisää nekin tarjoiluastiaan.
  • Kaada puolet kastikkeesta kanojen päälle ja sekoita nopeasti niin että kaikki palaset kuorruttuvat kastikkeella. Koristele tarjoiltava annos kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä. Siirrä loppu kastikkeesta kulhoon ja aseta pöytään tarjolle.

Vinkit

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*