Etusivu » Uusimmat » Rapeat turkkilaiset kesäkurpitsafritterit
Turkkilaiset kesäkurpitsafritteri kulhossa.

Rapeat turkkilaiset kesäkurpitsafritterit

Jos kaipaat ohjetta jossa kesäkurpitsaan saadaan sekä makua että rakennetta, kannattaa kokeilla turkkilaista alkuperää olevia, pannulla paistettuja röstejä. Fetajuusto tuo suolaisuutta ja täyteläistä rakennetta sekä auttaa pitämään rapeakuoriset fritterit sisältä mehukkaina.

Hyppää reseptiin >>>

Turkkilainen ruoka on monipuolista, sekä raaka-aineiden käyttämisen että valmistustapojen osalta. Kasviksilla on merkittävä rooli ja niihinkin onnistutaan loihtimaan sekä makua että rakennetta. Välimeren itäosassa keittiöt ja kulttuurit ovat vuosisatojen aikana sekoittuneet ja vaikutteita on otettu läheltä sekä kauempaakin.

Käsittele kesäkurpitsa huolellisesti niin onnistut

Kesäkurpitsa sisältää kurkun tavoin runsaasti vettä ja tässä tapauksessa sitä pitäisi saada poistettua mahdollisimman paljon. Puolita kesäkurpitsa ja koverra pois pientä lusikkaa käyttäen keskustan höttöinen siemenkota. Raasta kesäkurpitsa karkealla terällä ja sekoita suola raasteen joukkoon. Nosta raaste kulhon päällä olevaan lävikköön ja anna suolan vaikuttaa. Kymmenen minuutin kuluttua pitäisi kulhoon olla jo kertynyt kesäkurpitsaraasteesta irronnutta nestettä. Mutta se on vasta alku…!

Voit puristella raastetta lävikössä käsin tai siirtää raasteen keittiöliinaan tai -harsoon ja puristaa nestettä sen läpi. Pääasia on, että saat mahdollisimman paljon nestettä pois kesäkurpitsasta ja näin aikanaan rapean, kiinteän rakenteen frittereihin. Kesäkurpitsan painosta pitäisi lähteä pois vähintään kolmannes nesteenä. Tarkat kotikokit hyödyntävät irronneen nesteen kasviskeitossa tai leivonnassa. 

Kypsennä fritterit runsaassa öljyssä

Yhdistä kaikki ainekset kulhossa ja sekoita hyvin. Kuumenna öljyä paistinpannulla tai kasarissa. Määrä riippuu siitä miten paksuja frittereistä teet: ohuille frittereille riittää puolen sentin öljykerros, paksummille vähintään puolet fritterin paksuudesta. Varmista että öljy on riittävän kuumaa, noin 170 asteista. Kokeile pienellä nokareella öljyn lämpötila: jos öljy sen ympärillä alkaa heti kuplia voimakkaasti, on se tarpeeksi kuumaa.

Käytä lusikkaa seoksen lisäämiseen pannulle. Painele keko sopivaan paksuuteen ja anna fritterien kypsyä kuumassa öljyssä, käännä kerran ja paista fritteriä yhteensä noin 5-7 minuutin ajan. Kullanruskea pinta kertoo että röstit ovat valmiita. Valuta fritterit öljystä kettiöpaperin päällä.

Fritterit tarjoillaan huoneenlämpöisinä ja lisukkeeksi sopii raikas jogurttikastike. Kata mezepöytään myös libanonilaista moussakaa, kisiriä ja cacikia, grillatun za’atar-kanan tai lihavartaiden kanssa.

Turkkilaiset kesäkurpitsa-fetajuustofritterit

Course: Kasvisruoka, LisukeCuisine: TurkkiDifficulty: helppo
Servings

6

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

7

minutes

Miten saisin makua kesäkurpitsaruokaan? Nämä turkkilaiset fritterit eli röstit ovat yllättävän maukkaita ja sopivat täydellisesti osaksi mezeateriaa - mutta toimivat sellaisenaankin tai pääruoan lisukkeina.

Ainekset

  • 600 g kesäkurpitsaraastetta

  • 0,5 sipulia

  • 60 g riisijauhoa

  • 2 kananmunaa

  • 2 tl korianterijauhetta

  • 3 rkl tilliä

  • 75 g fetajuustoa

  • 0,2 dl kreikkalaista jogurttia

  • suolaa

  • mustapippuria

  • öljyä paistamiseen

Ohjeet

  • Raasta kesäkurpitsa. Sekoita raasteen joukkoon 1 tl suolaa. Siirrä raaste lävikköön ja aseta sen alle kulho. Anna vaikuttaa 10 minuutin ajan.
  • Puristele neste kesäkurpitsaraasteesta. Voit käyttää keittiöliinaa tai talouspaperia apuna. Nestettä kertyy kulhoon yllättävän paljon, joten puristele raaste mahdollisimman tarkoin.
  • Sekoita haarukkaa käyttäen kulhossa kesäkurpitsaraaste, hienonnettu sipuli, jauhot, muna, korianterijauhe, tillisilppu sekä pippuri ja suola. Kääntele murennettu fetajuusto seoksen joukkoon.
  • Laita paistinpannu kuumenemaan keskilämmöllä, kaada pohjalle 0,5 cm kerros oliiviöljyä. Kuumenna öljy n. 170 asteeseen. Paista aluksi pieni koepala ja varmista että öljy on riittävän kuumaa.
  • Nosta reilu ruokalusikallinen seosta paistinpannulle ja painele se litteäksi, noin sentin vahvuiseksi kakuksi. Paista fritterit molemmilta puolilta kullanruskeiksi, tavallisesti siihen menee aikaa 5 - 7 minuuttia.
  • Nosta kypsät fritterit valumaan lautaselle talouspaperin päälle. Tarjoile fritterit huoneenlämpöisinä jogurtin kera.

Vinkit

  • Turkkilaiset kesäkurpitsafritterit -resepti: Vidar Bergum
  • Riisijauhon voi korvata vehnäjauholla, mutta annos ei ole silloin enää gluteeniton.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*