Vaikka perinteinen perunasalaatti puolustaa tiukasti paikkaansa vapun ja vuodenvaihteen juhlapöydissä, kannattaa tutustua tähän kevyempään ja värikkäämpään versioon.
Tämä salaatti on herkullinen osoitus siitä, kuinka pienillä muutoksilla saadaan upea, erilainen lopputulos. Kun kevään ja kesän juhlat lähestyvät, tämä Salsa Verde -perunasalaatti ansaitsee paikan pöydässäsi. Joko yksin tai perinteisen perunasalaatin rinnalla tarjoiltuna.
Mitä Salsa Verde on?
Salsa Verde on klassinen vihreä, välimerellinen kastike, joka yhdistää persiljan, basilikan, kaprikset ja valkosipulin täyteläiseen oliiviöljypohjaan. Sen raikas ja umaminen maku antaa tälle perunasalaatille luonnetta, samalla kun sitruunan hapokkuus tuo siihen tasapainoa. Voit halutessasi muokata reseptiä vaihtamalla anjoviksen suolakurkkuun, jolloin saat vegaanisen version tästä perunasalaatista.
Kevyempi versio perinteiseen perunasalaattiin verrattuna
Kun tuttu valkoinen perunasalaatti valmistetaan kermaviiliä tai ranskankermaa ja majoneesia yhdistävällä kastikkeella, on selvää että salaatista tulee sekä tuhdimpi että kaloripitoisempi. Salsa Verde mausta perunat raikkaalla tavalla ja etenkin jos tarjolla on grillattua lihaa tai makkaroita kevyempiä aineksia on tämä perunasalaatti harkitsemisen arvoinen vaihtoehto.
Näin Salsa Verde-perunasalaatti valmistuu
Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä. Anna perunoiden jäähtyä kokonaan, kuori ja paloittele sitten noin 1-1,5 cm kuutioiksi. Soseuta Salsa Serde esimerkiksi sauvasekoittimella: yhdistä persilja, basilika, valkosipuli, oliiviöljy, kaprikset, sitruunamehu, vesi, mustapippuri ja anjovis – tai vegaaniversioon sopiva suolakurkku.
Sekoita kastike perunoihin ja anna maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia. Viimeistele tuoreella mintulla ennen tarjoilua.
Vihreä Salsa Verde-perunasalaatti
Course: Salaatit, LisukkeetCuisine: ItaliaDifficulty: helppo8
annosta45
minutesPerinteistä perunasalaattia kevyempi ja värikkäämpi versio, jossa yrtit ja koristeet nostavat maun ja ulkoasun uudelle tasolle.
Ainekset
1 kg kiinteistä perunoita
- Salsa Verde
1 ruukku persiljaa
1 ruukku basilikaa
1 valkosipulin kynsi
0,5 dl oliiviöljyä
2 rkl kapriksia
2 rkl sitruunamehua
1 rkl vettä
0,25 tl mustapippuria
6-8 anjovisfilettä
(tai 50 suolakurkkua)
- Koristeluun
tuoretta minttua
syötäviä kukkia
Ohjeet
- Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä hetki, kuori perunat ja paloittele ne.
- Soseuta Salsa Verden ainekset tasaiseksi seokseksi sauva- tai tehosekoittimella. Voit käyttää yrtit varsineen. Jos kastike vaikuttaa liian paksulta, lisää hieman vettä.
- Sekoita salsa verde paloiteltujen perunoiden joukkoon. Anna maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia ennen tarjoamista. Koristele tuoreella mintulla.
Vinkit
- Saat perunasalaatista vegaanisen, kun vaihdat anjoviksen suolakurkkuun. Lisää halutessasi ripaus sokeria.
- Alkuperäinen resepti: K-ruoka.fi
WordPress Recipe Plugin by WPZOOM