Jos etsit todella helppoa, silti tyylikästä alkupalaa, niin nämä savulohirullat ovat täydellinen valinta. Ne ovat nopeita valmistaa, täynnä makua ja sopivat niin juhlapöytään kuin rentoon illanviettoon.
Hyvä cocktail- tai alkupala on pieni, maistuva ja helposti syötävä suupala, joka herättää ruokahalua mutta ei vie liikaa tilaa vatsasta. Sen pitäisi olla mielellään käsin syötävä ja isommissa tilaisuuksissa vielä lisäksi moneen ruokavalioon sopiva – ja sovitettu yhteen tarjottavan juoman kanssa.
Miksi savulohirullat ovat loistava valinta?
Nämä rullat valmistuvat nopeasti – vain muutama raaka-aine sekä työvaihe ja rullat ovat valmiita. Savulohirullat ovat täynnä makua – piparjuuri, ranskankerma ja tilli tuovat rulliin tasapainoista raikasta makua ja täyteläisyyttä. Lämminsavulohi antaa rullille miedomman ja pehmeämmän, täyteläisen maun, kun taas kylmäsavulohi tuo intensiivisempää suolaisuutta ja syvyyttä.
Halutessasi voit monistaa ideaa ja vaihtaa lohen esimerkiksi poron, hevosen tai naudan kylmäsavupaistileikkeisiin. Silloin kannattaa jättää tilli pois ja maustaa rullia esimerkiksi tuoreella timjamilla.
Valmista savulohirullat hyvissä ajoin etukäteen
Kokemuksemme mukaan vehnätortillat ovat maissitortilloja parempi valinta näiden rullien toteuttamiseen. Maissitortillat ovat rakenteeltaan hauraampia ja niiden kääriminen ehjiksi rulliksi on vehnäisiä haasteellisempi tehtävä. Medium-kokoiset rullat ovat tarkoitukseen sopivia, yhdestä letusta saa aikaan neljä kappaletta tarjottavia suupaloja. Ei kannata yrittää levittää täytettä aivan reunoihin asti, sillä tortillarullista leikataan joka tapauksessa päädyt pois.
Rullat kannattaa valmistella jo muutamaa tuntia ennen ajateltua tarjoiluajankohtaa. Silloin maut ehtivät tasaantua ja rullat mehevoityvät täytteen vaikutuksesta sopivasti – sekä pysyvät paremmin koossa. Voit nostaa täytteiden kanssa rullatut tortillaletut sellaisinaan jääkaappiin ja viimeistellä ne tarjottavaksi vasta juuri ennen vieraiden saapumista.
Näin leikkaat näyttävät lohirullat
Aloita tasoittamalla päät, sillä niissä ei kuitenkaan ole riittävästi täytettä. Leikkaa sitten rulla keskeltä poikki suoraan, niin saat kaksi samankokoista ja -muotoista palaa. Leikkaa nämä palat keskeltä poikki viistosti, 45 asteen kulmassa ja tuloksena on reseptikuvan kaltaiset rullat. Asettele rullat lautaselle suoraan leikattu pinta alaspäin. Koristele tillitupsulla – ja rullat ovat valmiita tarjottaviksi!
Savulohirullien palanpainikkeeksi sopivat alkoholipitoisista vaihtoehdoista valkoviinit, kuohuviinit sekä vaaleat oluet.
Savulohirullat kääräistään tortillalettuun
Course: Alkupalat, KalaruoatCuisine: PohjolaDifficulty: helppo8
annosta10
minutesNämä savulohirullat ovat helppo ja maukas alkupala, joka kannattaa valmistaa pari tuntia ennen tarjoilemista. Lämminsavulohi antaa miedomman maun, kylmäsavulohella saat intensiivisemmän makuisen lopputuloksen.
Ainekset
4 kpl vehnätortillalettuja
1 dl ranskankermaa
2 tl raastettua piparjuurta
1 nippu tilliä
300 g lämminsavulohta
Ohjeet
- Sekoita piparjuuriraaste ranskankerman joukkoon. Levitä seos tasaisesti tortillan pinnalle.
- Levitä lohi tasaiseksi kerrokseksi seoksen päälle ja ripottele pinnalle tilliä.
- Kääri tortillat tiiviiksi rulliksi ja peitä ne foliolla tai kelmulla. Siirrä rullat jääkaappiin vähintään parin tunnin ajaksi maustumaan.
- Ota rullat jääkaapista ja leikkaa rullista 3 mittaisia paloja - ja leikkaa sitten palat keskeltä viistoiksi tarjoiltaviksi paloiksi. Asettele tarjoiluvadille ja koristele tillillä.
Vinkit
- Voit vaihtaa lohen esimerkiksi poron, hevosen tai naudan kylmäsavupaistileikkeisiin.
- Ohjeesta tulee runsas alkupala neljälle, pieni alkusuolainen 8-12:lle
WordPress Recipe Plugin by WPZOOM