Etusivu » Uusimmat » Savulohitäytteinen hampurilainen ja pikkelöidyt kasvikset
Savulohihampurilainen valkoisella lautasella

Savulohitäytteinen hampurilainen ja pikkelöidyt kasvikset

Lämminsavulohella täytetty hampurilainen yhdistelee rohkeasti makuja Pohjolasta, USA:sta ja Aasiasta. Lopputuloksena on maukas kokonaisuus, joka tarjoaa mukavaa vaihtelua hampurilaisvalikoimaan.

Hyppää reseptiin >>>

Hampurilaisten paras puoli on se että halkaistun sämpylän väliin voi sijoitella erilaisia täytteitä. Tässä reseptissä käytämme täytteinä meheviä, itse leivottuja perunasämpylöitä ja lämminsavustettua lohta, jotka saavat seurakseen perinteisten majoneesin sekä tomaatin lisäksi avokadoa ja pikapikkeliliemessä maustuneita kurkku- ja punasipuliviipaleita.

Vaihda jauhelihapihvi vaihteeksi savuloheen

Hampurilainen on ottanut Suomen ravintolaruokamarkkinoista enemmän kuin pelkän jalansijan. Burgerit sopivat mainiosti myös kotikeittössä valmistettavaksi ja täytteiden osalta on mahdollisuus kokeilla erilaisia yhdistelmiä. Savulohiviipaleet ovat maukas ja mehevä vaihtoehto, jota voimme lämpimästi suositella hesejen ja mäkkien kyllästämille kotiruokailijoille. Tämä hampurilainen on jo ateria sinänsä, mutta lisukkeilla saat luonnollisesti lisää kaloreita lautaselle.

Savulohihampurilainen ja täytteet

Jos hampurilaissämpylät ovat jo valmiina, voit aloittaa kasvisten pikkelöinnillä. Leikkaa kurkku ja punasipuli ohuiksi viipaleiksi – terävä veitsi auttaa saamaan aikaan lähes läpikuultavia, nopeasti pikkelöityviä siivuja. Sekoita liemen ainekset ja pyöräytä sipuli- ja kurkkuviipaleet liemessä. Vartin pikkelöinti saa jo tulosta aikaan, puolessa tunnissa pikkeli on aivan valmista. 

Muussaa avokado haarukkaa käyttäen toisessa kulhossa ja lisää muhennoksen sekaan sitruunamehua, joka hidastaa avokadon tummumista – ja antaa myös pirteää makua. Halkaise sämpylät ja paahda niitä hetki. Keittiön varustetasosta riippuen vaihtoehtoja paahtamiseen ovat esimerkiksi pannu, uuni tai airfryer. Pääasia että saat aikaan hieman rapeaa pintaa ja lämpimät sämpylät. Lämmitä myös lohta, niin saat burgerista mukavampaa nautittavaa. 

Kokoa hampurilainen siten että pohjapuolen päälle tulee ensin ohut kerros majoneesia, pari salaatinlehteä, tomaattiviipaleet, pikkelöity kurkku ja punasipuli. Lisää kasvisten päälle lohiviipaleet ja levitä niille avokadotahnaa sekä muutama tillinoksa. Voitele hampurilaisen kannen sisäpinta ohuesti majoneesilla ja aseta se paikalleen. 

 

Savulohitäytteinen hampurilainen ja pikkelöidyt kasvikset

Course: KalaruoatCuisine: Pohjola, USADifficulty: Helppo
Annoksia

4

annosta
Valmisteluaika

20

minutes
Paistoaika

10

minutes

Lämminsavustettu lohi maistuu myös hampurilaisen täytteenä. Avokado, tomaatti ja pikapikkelöidyt kasvikset keventävät lohen rasvaisuutta.

Ainekset

  • 400 g lämminsavustettua lohta

  • 1 avokado

  • 0,5 sitruunan mehu

  • majoneesia

  • 1 tomaatti

  • salaattia

  • tuoretta tilliä

  • suolaa

  • mustapippuria

  • Pikapikkelöidyt kasvikset
  • 0,25 kurkku

  • 1 pieni punasipuli

  • 1 tl suolaa

  • 1 rkl sokeria

  • 2 rkl väkiviinaetikkaa

Ohjeet

  • Leikkaa kasvikset ohuiksi viipaleiksi. Sekoita keskenään etikka, sokeri ja suola. Lisää kurkku- ja punasipuliviipaleet ja anna maustua vähintään 20 minuuttia jääkaapissa.
  • Halkaise avokado, poista siemen ja kaavi hedelmäliha kulhoon. Murskaa haarukalla, lisää sitruunanmehu ja mausta suolalla sekä pippurilla.
  • Paahda hampurilaissämpylät pannulla tai uunissa.
  • Leikkaa kirjolohesta neljä isohkoa palaa ja lämmitä niitäkin hetki uunissa tai mikrossa.
  • Kokoa hampurilainen laittamalla ensin pohjalle majoneesi, sitten salaatti, tomaatit, kurkut sekä sipulit, kirjolohi, avokado ja lopuksi tilliä. Nosta majoneesilla voideltu kansi päälle ja nauti.

Vinkit

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*