Sinapinsiemenmajoneesi on mieto, aavistuksen makea ja suolainen lisuke joka täydentää korealaisen aterian muutoin vahvasti riisiviinietikkaan ja chiliin nojaavia makuja. Täyteläisen majoneesin maku sopii jokaiseen suuhun.
Korealainen ruoka on tavallisesti meidän mittapuumme mukaan voimakkaasti maustettua, mutta tämä majoneesi tekee sääntöön monia miellyttävän poikkeuksen. Tarjoile Bo Ssäm -ateriakokonaisuuden yhteydessä makusi ja käytettävissä olevan ajan mukaan 3 – 4 erilaista kastikevaihtoehtoa – muut suositellut kastikkeet valmistuvat huomattavasti tätä nopeammin.
Miksi Sinapinsiemenmajoneesi sopii korealaiseen ruokapöytään?
Sinapinsiemenmajoneesi on maultaan moniulotteinen lisuke, joka sopii tarjottavaksi monenlaisten korealaisten ruokien kanssa. Sen raikas ja hieman makea,. suolainen ja kirpeäkin maku tuo mukavaa kontrastia esimerkiksi voimakkaasti maustettuihin liharuokiin.
Sinapinsiemenissä on runsaasti umamia, joka on viides perusmaku ja joka antaa ruoalle syvyyttä ja moniulotteisuutta. Umaminen majoneesi sopii erinomaisesti yhteen korealaisen keittiön muiden vahvojen makujen, kuten soijan, chilim riisiviinietikan ja seesamin kanssa.
Keittele sinapinsiemenet pulleiksi ja pehmeiksi
Sinapinsiemenmajoneesi valmistuu helposti, mutta valmistamiseen pitää varata tunnin verran aikaa. Yhdistä sinapinsiemenet, vesi, riisiviinietikka, sokeri ja suola pienessä kattilassa. Kuumenna seos kiehuvaksi ja hauduta sinapinsiemeniä noin 45 minuutin ajan kannen alla, hyvin miedolla lieden teholla. Pidä kattilaa silmällä, jotta neste ei pääse kokonaan kiehumaan ja kuivahtamaan. Lisää kattilaan tarvittaessa tilkka vettä.
Jäähdytä valmiit sinapinsiemenet ennen yhdistämistä majoneesin kanssa. Voit valmistaa sinapinsiemenet vaikka jo edellisenä päivänä, jos haluat säästää aikaa muiden aterian osien tekemiseen. Yhdistä sinapinsiemenet sekoittamalla majoneesiin vasta hetkeä ennen tarjoilemista.
Käytänkö tummia vai vaaleita sinapinsiemeniä?
Olemme valmistaneet majoneesia molemmista, eikä lopputulos poikkea merkittävällä tavalla valituista siemenistä huolimatta. Aasialaisesta ruokakaupasta ostetut tummat siemenet ovat hieman pienempiä ja lähtökohtaisesti voimakkaamman makuisia. Marketin hyllystä löytyy todennäköisesti vaaleita sinapinsiemeniä ja ne ovat aivan yhtä hyvä vaihtoehto tähän majoneesiin käytettäväksi. Kolmen vartin keittely etikkaisessa liemessä tekee tehtävänsä ja molemmat versiot saavat makureseptorit hyrisemään tyytyväisinä.
Sinapinsiemenmajoneesi - korealaisen aterian lempein lisuke
Course: Kastikkeet, LisukkeetCuisine: KoreaDifficulty: helppo5
minutes1
hourSinapinsiemenmajoneesi on maistuva lisuke korealaiselle aterialle. Tämä miedon makuinen majoneesi sopii hyvin yhteen riisiviinietikalla ja chilillä maustettujen ruokien kanssa.
Ainekset
40 g sinapinsiemeniä
0,75 dl vettä
0,75 dl riisiviinietikkaa
2 rkl sokeria
1 tl suolaa
2 dl majoneesia
Ohjeet
- Keitä sinapinsiemenet veden, riisiviinietikan, sokerin ja suolan kanssa pienessä kattilassa.
- Anna kiehua hyvin miedolla lämmöllä kannen alla 45 minuutin ajan, kunnes sinapinsiemenet ovat pulleita.
- Lisää vettä tarvittaessa keiton aikana sen verran, että siemenet pysyvät pinnan alla koko ajan.
- Jäähdytä hyvin. Sekoita sinapinsiemenet majoneesiin juuri ennen tarjoilua.
Vinkit
- Alkuperäinen resepti: hs.fi
WordPress Recipe Plugin by WPZOOM