Etusivu » Uusimmat » Suklaakakku tuunataan appelsiinimarmeladilla
Suklaakakku appelsiinimarmeladi

Suklaakakku tuunataan appelsiinimarmeladilla

Suklaakakku saa – ja sen myös pitää – maistua suklaalta. Tässä täyteläisessä kakussa on kaikki kohdallaan: kuohkea, kosteutettu rakenne, suklaan maku sekä kotikokiltakin onnistuva ulkomuoto.  Alkuperäisen reseptin vehnäjauhot on korvattu gluteenittomalla jauhoseoksella.

Hyppää reseptiin >>>

Suklaassa on maku joka miellyttää varmaankin jokaista ja siksi se on niin suosittu raaka-aine makeisten ja leivonnaisten valmistamisessa.  Tässä kakussa suklaasta otetaan irti kaikki sen monet muodot ja ominaisuudet: rapea suklaarouhe kakun pinnalla, pehmeä ja hieman sitkeä kuorrute, suussa sulava vaahtomainen täyte sekä kakkupohjaan yhdistetty kaakaojauhe. 

Appelsiinin ja suklaan yhdistelmä on tuttu monista suosituista kekseistä ja makeisista, siksi olemme vaihtaneet alkuperäisen reseptin aprikoosihillon tässä kakussa käytettävään appelsiinimarmeladiin. Kakun kostutukseen käytimme appelsiinimehua.

Suklaakakku on yhtä hyvä ilman gluteenia

Tämän kakun voi hyvin valmistaa gluteenittomia jauhoja käyttäen, ilman että kukaan edes huomaa muutosta. Vaalea gluteeniton jauhosseos käyttäytyi odotusten mukaisesti ja kakkupohjasta tuli virheetön. Jauhojen kokonaismäärä tässä reseptissä on lopputulokseen nähden yllättävän vähäinen. 

 

Appelsiinilla maustettu, gluteeniton suklaakakku

Course: JälkiruoatDifficulty: Keskivaikea
Annoksia

12

annosta
Valmisteluaika

15

minutes
Paistoaika

15

minutes

Ainekset

  • Pohja
  • 4 kananmunaa

  • 1 dl sokeria

  • 0,5 dl kaakaojauhetta

  • 1,2 dl Virtasalmen Viljatuotteen vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta

  • 1 rkl leivinjauhetta

  • Täyte
  • 3 dl kuohukermaa

  • 1 dl hunajaa

  • 1,5 dl kaakaojauhetta

  • 1 dl appelsiinimarmeladia

  • Kuorrutus
  • 150 g tummaa suklaata

  • 1 dl kuohukermaa

  • Kakun kostuttaminen
  • 1 dl appelsiinimehua

Ohjeet

  • Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kaakao- ja leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos siivilän läpi munavaahtoon. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun täytekakkuvuokaan ja paista kypsäksi 180 C uunissa.
  • Mittaa kulhoon kerma, hunaja ja kaakaojauhe. Sekoita sähkövatkaimella varovasti kiinteäksi kreemiksi. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen kerrokseen, sivele appelsiinimarmeladia välipohjiin ja täytä välit tällä kaakaokreemillä. Kostuta kakku appelsiinimehulla. Tasoita reunat.
  • Kiehauta kerma, lisää suklaa ja sekoita tasaiseksi. Kun seos jäähtyy, kaada se kakun päälle ja levitä lastalla reunoihin. Anna jäähtyä jääkaapissa ennen tarjoilua.
  • Voit koristella halutessasi kakun pinnan suklaarouheella välittömästi kuorrutteen levittämisen jälkeen.

Vinkit

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*