Etusivu » Uusimmat » Tacokastike maustaa TexMex-annoksen
Tacokastike läpinäkyvässä kulhossa

Tacokastike maustaa TexMex-annoksen

Tacokastike on punainen salsakastike. Sen pääraaka-aineita ovat tomaatti, punasipuli, valkosipuli ja chili. Tacojen lisäksi se sopii tuomaan makua ja väriä moniin muihinkin TexMex-ruokalajeihin, kuten tortillat, enchiladat burritot, tostadat ja nachot. Kastike on oivallinen kumppani lihalle, kanalle, kalalle ja kasviksille.

Hyppää reseptiin >>> 

Jos kaipaat vaihtelua kaupasta valmiina saataviin kastikkeisiin, haluat miedomman tai tulisemman lisukkeen TexMex-ruoallesi niin kokeile valmistaa itse makusi mukainen punainen salsa. Raaka-aineet löytyvät lähikaupasta ja valmistaminenkin on helppoa: kuori, pilko, lisää mausteet ja kiehauta. Tacokastikkeen kumppaniksi sopii mainiosti itse valmistettu Guacamole-kastike.

Tacokastike sopii säilöttäväksi

Kuumana puhtaisiin purkkeihin ilmatiiviisti säilötty tacokastike säilyy jääkaapissa viikkojen ajan, pakastimessa kuukausia. Kokeile maustaa salsa myös sitruunamehulla, korianterilla ja paprikalla. Eri tyyppisillä chileillä ja chilivalmisteilla voit vastaavasti säätää salsan makumaailmaa ja tulisuutta. 

TexMex-keittiöön sopivia chilejä ovat esimerkiksi keskitulinen vihreä jalapeno, jonka voit käyttää salsaan raakana tai paahdettuna. Chipotle on kuivattu ja savustettu jalapeno, jolla saat sekä potkua että savun makua esimerkiksi grillatun lihan kanssa tarjottavaan punaiseen salsaasi. Chiliextremistit voivat valita tulisen salsansa maustavaksi chiliksi monen marketin hyllystä löytyvän habaneron, jota ei voi suositella kuin todellisille chiliharrastajille.

Tacokastike on maukas, punainen salsa

Course: Kastikkeet, LisukkeetCuisine: TexMexDifficulty: Helppo
Annoksia

8

annosta
Valmisteluaika

10

minutes
Keittoaika

20

minutes

Tacokastike tuo makua ja rakennetta TexMex-ruoka-annoksiin. Voit helposti valmistaa tämän punaisen salsakastikkeen kotikeittiössä tuoreista raaka-aineksista. Tässä versiossa ainekset yhdistetään ennen keittämistä ja salsa jäähdytetään ennen tarjoilua.

Ainekset

  • 1 punasipuli

  • 400 g tomaattimurskaa

  • 2 valkosipulin kynttä

  • 1-2 punaista chiliä

  • 70 g tomaattisosetta

  • 0,5 dl vettä

  • 1 tl oreganoa

  • 1 tl paprikajauhetta

  • 0,5 tl suolaa

  • 0,5 tl juustokuminaa

  • 0,25 tl cayennepippuria

  • 1 tl valkoviinietikkaa

  • 2 tl sokeria

Ohjeet

  • Kuori ja hienonna (puna)sipuli sekä valkosipulinkynnet pieneksi silpuksi.
    Pese chili, poista siemenet ja hienonna se.
  • Kaada tomaattimurska kattilaan. Lisää sipuli, valkosipuli ja chili sekä tomaattisose ja vesi.
    Kuumenna kiehuvaksi ja lisää samalla kaikki muut ainekset.
  • Anna kiehua noin 15 minuuttia, sekoita välillä. Käytä kantta ja säädä lieden tehoa pienemmälle niin, että kastike juuri ja juuri kiehuu.
  • Tarjoa tacokastiketta esimerkiksi tortillojen täytteenä tai muiden texmex-tyylisten ruokien kanssa.

Vinkit

  • Säätele chilin määrää makusi mukaan. Tulisuuteen vaikuttaa myös käytetyn cayennepippurin määrä.
  • Säilytä valmis tacokastike jääkaapissa tai pakasta yli jäänyt kastike.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*