Etusivu » Uusimmat » Täytetty porsaanfile a la Guadalajara
Porsaanfile a la Guadalajara annos lautasella

Täytetty porsaanfile a la Guadalajara

Tämä täytetty porsaanfile on ollut suosikkimme jo vuosituhannen vaihteesta. Tuorejuustolla täytetty file kypsyy muhevaksi uunissa ja lämmin maissisalsa viimeistelee herkullisen makuyhdistelmän.

Hyppää reseptiin >>>

1990-luku toi Suomeen monia uusia ruokatrendejä, ja yksi niistä oli TexMex-ruoan nousu suosioon. Värikäs ja maukas meksikolaista sekä amerikkalaista ruokakulttuuria yhdistävä keittiö valloitti suomalaisten sydämet monista syistä. Suomessa avattiin useita ravintoloita ja ravintolaketjuja, jotka tarjosivat perinteisiä meksikolaisia ruokia, kuten tacoja, burritoja ja fajitoja.

Maut olivat aiempiin verrattuna eksoottisia ja käsin syöminen teki ravintolakokemuksesta rennomman. Kotikokkaukseen sopivat ainekset, einekset ja tarvikkeet löysivät nopeasti tiensä kaupan hyllyiltä TexMexin makuun pääseet kuluttajien keittiöihin. Tämä resepti, alkuperäiseltä nimeltään Filete de Cerdo a la Guadalajara, on peräisin tuon ajan mainosvihkosesta – ja säilynyt meillä edelleen käytössä.

Fileen valmistelu ja kypsentäminen

Täytetty porsaanfile a la Guadalajaran valmistamiseen tarvitset neljä kappaletta fileen paljoa, pituudeltaan noin 10 cm. Käytä terävää veistä ja leikkaa file poikittaissuuntaisesti auki ohueksi arkiksi, tavoittele vajaan sentin paksuutta. Yhdistä kaikki täytteen ainekset kulhossa haarukalla sekoittaen.

Levitä täytettä tasaisesti fileen päälle, mutta jätä ulkoreunoihin noin 0,5 -1 cm alue ilman täytettä, näin saat siistimmän lopputuloksen kun täyte ei pursu ulos rullan reunoista. Kääri file kohtuullisen tiiviiksi rullaksi ja kiinnitä reuna pitävästi hammastikulla tai paistolangalla. Paista fileiden pintaan kaunis ruskea väri kuumalla pannulla, voita käyttäen. Siirrä fileet uunivuokaan ja kypsennä niitä 200-asteisessa uunissa noin 25 minuutin ajan. Anna vetäytyä hetki paistamisen jälkeen ja leikkaa sitten fileet 3 – 4 viipaleeksi.

Tarjoa lisukkeena perunoita ja salsakastiketta

Maissilla höystetty salsa täydentää tämän TexMex-henkisen ruoan. Valmiiseen salsaan saa lisää makua ja rakennetta kun siihen paistaa lisäksi punasipulia, valkosipulia ja chiliä. Maissi tekee salsakastikkeesta ruokaisamman ja tuoreilla yrteillä viimeistellään salsaan raikas maku. Lohkoperunat ovat täydellinen valinta tämän annoksen lisukkeeksi.

 

Porsaanfile a la Guadalajara

Course: LiharuoatCuisine: TexMexDifficulty: keskivaikea
Annoksia

4

annosta
Valmisteluaika

30

minutes
Kypsennysaika

35

minutes

Porsaanfile täytetään tuorejuustolla sekä yrtti-mausteseoksella. Salsan ja lohkoperunoiden kanssa tarjottu annos on takuuvarma menestys TexMex-makujen ystäville.

Ainekset

  • 4 porsaanfilepalaa á 150 g

  • Täyte
  • 1 punasipuli, hienonnettu

  • 1 dl persiljaa, hienonnettu

  • 1 pss Old El Paso Taco Seasoning Mix

  • 200 g Philadelphia-juustoa

  • voita paistamiseen

  • Tomaattisalsa
  • 1 punasipuli, hienonnettu

  • 2 valkosipulin kynttä, puristettu

  • 1 prk Old El Paso Green Chili

  • 2 rkl sitruunamehua

  • 0,5 dl persiljaa, hienonnettu

  • 0,5 dl tuoretta korianteria, hienonnettu

  • 2 dl maissia

  • tuoretta timjamia

Ohjeet

  • Leikkaa jokainen file sivulta auki terävällä veitsellä noin 0,5 cm paksuiseksi levyksi, joka on kooltaan noin 10 x 15 cm.
  • Sekoita täytteen ainekset ja levitä seos fileille. Rullaa file kääröksi ja kiinnitä hammastikulla.
  • Paista fileet voissa kunnes ne saavat kauniin värin.
  • Siirä fileet uunivuokaan ja ana paistua uunissa. 200 astetta, noin 25 minuuttia.
  • Valmista salsa: ruskista sipuli, valkosipuli ja chili. Lisää salsa, sitruunamehu, persilja, korianteri ja maissi. Sekoita. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuutin ajan. Mausta timjamilla ja hienonnetulla korianterilla.
  • Poista hammastikut ja leikkaa jokainen file 3 -4 osaan. Tarjoile salsan ja lohkoperunoiden kanssa.

Vinkit

  • Ohje on peräisin vuoden 1999 Old El Paso -reseptivihkosta.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*