Täytetyt bataatit paahdetaan uunissa kypsiksi ja koverretaan. Täytteeksi ne saavat kikherneitä ja punaisia linssejä, maustettuna Lähi-Idän keittiöstä tutuilla mausteilla. Tahinikastike viimeistelee annoksen.
Täytetyt bataatit, kikherneitä ja linssejä
Course: Lisukkeet, KasvisruoatCuisine: Lähi-ItäDifficulty: helppoAnnoksia
5
annostaValmisteluaika
10
minutesPaistoaika
1
hourBataatit paahtuvat makeiksi ja pehmeiksi uunissa, koverretaan ja täytetään kikherneillä sekä linsseillä. Raikas tahinikastike viimeistelee Lähi-Idän makumaailmaa heijastelevan annoksen.
Ainekset
5 pientä bataattia (á 300 g)
1 rkl rypsiöljyä
1 tlk kikherneitä
1 tlk punaisia linssejä
0,5 dl kurpitsansiemeniä
2 rkl rypsiöljyä
1 tl kurkumaa
1 tl juustokuminaa
0,5 tl chilirouhetta
0,5 tl suolaa
3 keväsipulin vartta
- Tahinikastike
0,5 dl tahinia
0,5 dl vettä
1 - 2 rkl sitruunamehua
1 tl vaahterasiirappia
0,25 tl suolaa
Ohjeet
- Leikkaa pestyt bataatit pitkittäin puoliksi. Sivele leikkuupinnat kevyesti öljyllä ja pistele haarukalla.
- Kypsennä leivinpaperin päällä pellillä 200-asteisessa uunissa 50-60 minuuttia, kunnes bataatit ovat kypsiä.
- Sekoita tahinikastikkeen ainekset tasaiseksi vispilällä kulhossa. Anna maustua bataattien paiston ajan.
- Huuhdo ja valuta kikherneet ja linssit.
- Paahda kurpitsansiemenet kuivalla pannulla. Siirrä sivuun.
- Mittaa öljy, kurkuma, juustokumina ja chilirouhe pannulle. Paahda mausteita miedolla lämmöllä muutama minuutti. Varo polttamasta mausteita. Lisää kikherneet ja linssit ja jatka paistamista vielä muutama minuutti. Mausta suolalla.
- Koverra bataattien sisusta rikki haarukalla ja sekoita osa bataattien sisuksesta (n. 2 dl) täytteen joukkoon.
- Lusikoi bataattien sisään hieman kastiketta ja jaa täyte bataateille. Viimeistele lopulla kastikkeella, kurpitsansiemenillä ja kevätsipulilla.
Vinkit
WordPress Recipe Plugin by WPZOOM