Etusivu » Uusimmat » Täytetyt bataatit ja tahinikastike
Täytetyt bataatit lähikuva

Täytetyt bataatit ja tahinikastike

Täytetyt bataatit paahdetaan uunissa kypsiksi ja koverretaan. Täytteeksi ne saavat kikherneitä ja punaisia linssejä, maustettuna Lähi-Idän keittiöstä tutuilla mausteilla. Tahinikastike viimeistelee annoksen.

Hyppää reseptiin >>>

Täytetyt bataatit, kikherneitä ja linssejä

Course: Lisukkeet, KasvisruoatCuisine: Lähi-ItäDifficulty: helppo
Annoksia

5

annosta
Valmisteluaika

10

minutes
Paistoaika

1

hour 

Bataatit paahtuvat makeiksi ja pehmeiksi uunissa, koverretaan ja täytetään kikherneillä sekä linsseillä. Raikas tahinikastike viimeistelee Lähi-Idän makumaailmaa heijastelevan annoksen.

Ainekset

  • 5 pientä bataattia (á 300 g)

  • 1 rkl rypsiöljyä

  • 1 tlk kikherneitä

  • 1 tlk punaisia linssejä

  • 0,5 dl kurpitsansiemeniä

  • 2 rkl rypsiöljyä

  • 1 tl kurkumaa

  • 1 tl juustokuminaa

  • 0,5 tl chilirouhetta

  • 0,5 tl suolaa

  • 3 keväsipulin vartta

  • Tahinikastike
  • 0,5 dl tahinia

  • 0,5 dl vettä

  • 1 - 2 rkl sitruunamehua

  • 1 tl vaahterasiirappia

  • 0,25 tl suolaa

Ohjeet

  • Leikkaa pestyt bataatit pitkittäin puoliksi. Sivele leikkuupinnat kevyesti öljyllä ja pistele haarukalla.
  • Kypsennä leivinpaperin päällä pellillä 200-asteisessa uunissa 50-60 minuuttia, kunnes bataatit ovat kypsiä.
  • Sekoita tahinikastikkeen ainekset tasaiseksi vispilällä kulhossa. Anna maustua bataattien paiston ajan.
  • Huuhdo ja valuta kikherneet ja linssit.
  • Paahda kurpitsansiemenet kuivalla pannulla. Siirrä sivuun.
  • Mittaa öljy, kurkuma, juustokumina ja chilirouhe pannulle. Paahda mausteita miedolla lämmöllä muutama minuutti. Varo polttamasta mausteita. Lisää kikherneet ja linssit ja jatka paistamista vielä muutama minuutti. Mausta suolalla.
  • Koverra bataattien sisusta rikki haarukalla ja sekoita osa bataattien sisuksesta (n. 2 dl) täytteen joukkoon.
  • Lusikoi bataattien sisään hieman kastiketta ja jaa täyte bataateille. Viimeistele lopulla kastikkeella, kurpitsansiemenillä ja kevätsipulilla.

Vinkit

    Leave a Comment

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    *