Etusivu » Uusimmat » Lohi-salaattikulhossa maistuu umaminen teriyaki
Teriyakilohi kulhossa, salaattia ja riisiä

Lohi-salaattikulhossa maistuu umaminen teriyaki

Teriyakilohi on maukas annos vaikkapa lounaalla nautittavaksi, sillä teriyakikastikkeen makeus ja umaminen syvyys korostavat lohen luonnollista makua. Riisi ja salaatti ovat kevyitä lisukkeita, jotka täydentävät tämän kulhoon kootun aterian. Tämä annos on helsinkiläisen The Boom Roomin klassikko, jonka pystyt valmistamaan kotikeittiössäkin. 

Hyppää reseptiin >>>

Glaseerattu lohifile on hyvä vaihtoehto lounasruoan proteiiniksi, sillä se sisältää myös paljon terveellisiä rasvahappoja, useita vitamiineja ja kivennäisaineita. Kalan hyödylliset rasvahapot hellivät sydäntä ja verisuonia. Lohi on kevyempi vaihtoehto kanalle tai lihalle, silti mausta tinkimättä.

Tässä reseptissä käytetty teriyakikastike on japanilainen maustekastike, joka tunnetaan makean ja suolaisen yhdistelmästään. Teriyaki soveltuu erinomaisesti marinointiin ja kastikkeeksi monenlaisiin ruokiin. Kastikkeen raaka-aineet ovat tavallisesti soijakastike, sokeri, riisiviinietikka ja mausteet kuten inkivääri ja valkosipuli. Herkullisen maun lisäksi teriyakilohi on helppo ja nopea valmistettava.

Teriyakilohesta syntyy helppo kulhoruoka

Kulhoruoka on helppo ja monipuolinen lounasvaihtoehto, joka koostuu useista eri komponenteista. Vaihtelemalla raaka-aineita, kastikkeita ja muita lisukkeita saat koottua erilaisia ateriakokonaisuuksia. Tässä lyhyesti perusperiaatteet lounaskulhon rakentamiseen:

Aloita valitsemalla lounaskulhosi hiilihydraatin lähde, kuten esimerkiksi riisi, kvinoa, pasta, bataatti tai couscous. Lisää sitten kulhoon proteiinin lähde, kuten paistettu kana, lohi, tofu tai pavut. Lisää kulhoon raikkaita kasviksia tuomaan rakennetta ja makua, esimerkiksi jää- tai amerikansalaattia, kurkkua, tomaattia, tai avokadoa. Moneen kulhoon sopivat myös hedelmät, kuten omena, ananas tai mango.

Käytä kulhoruoan proteiinin maustamiseen omia suosikkimausteitasi ja viimeistele annos lisäämällä siihen kastike, kuten tässä reseptissä käytetty teriyakikastike. Muita suositeltavia kulhoruokien kastikevaihtoehtoja ovat muun muassa hummus ja jogurttikastike.

Mikäli otat kulhoruoan lounaaksi työpaikalle, kannattaa kastike lisätä vasta kun alat nauttia annosta, jotta kasvisten rakenne pysyy rapeana. Samalla voit lisätä pinnalle vaikkapa seesamin- tai auringonkukansiemeniä tai pähkinöitä tuomaan miellyttävää purutuntumaa.

Teriyakilohi, riisi ja salaatti kulhossa

Course: KalaruoatCuisine: Japani
Annoksia

4

annosta
Valmisteluaika

15

minutes
Keittoaika

30

minutes

Täydellinen lounasruoka on maukas, terveellinen ja riittävän ravitseva nälän karkoittamiseksi. Teriyakikastikkeella glaseerattu lohifile on makuelämys, joka todennäköisesti herättää lounaspöydässä annoskateuden. Riisi ja salaatti täydentävät tämän kulhoon kootun annoksen, jonka makua voit säätää halutessasi tulisempaan suuntaan.

Ainekset

  • 400 g lohifile

  • 1 rkl voita

  • Riisi

  • 3 dl sushi- tai jasmiiniriisiä

  • 6 dl vettä

  • 1 tl suolaa

  • Teriyakikastike

  • 1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna

  • 3/4 dl sokeria

  • 1 dl soijakastiketta

  • 1 dl sakea tai kuivaa valkoviiniä

  • 1 tl seesamiöljyä

  • Salaatti

  • 1 ruukku jääsalaattia

  • 1/3 kurkkua

  • 6 kirsikkatomaattia

  • 1 iso avokado

  • Salaatinkastike

  • 1 1/2 rkl riisiviinietikkaa

  • 1 rkl soijakastiketta

  • 1 rkl sokeria

  • 1 rkl seesamiöljyä

  • 1 tl dijoninsinappia

  • Lisäksi

  • 2 rkl seesaminsiemeniä

  • (kevätsipulia)

  • (sriracha-chilikastiketta)

Ohjeet

  • Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Sekoita teriyakikastikkeen ainekset kulhossa. Kaada seos paistinpannuun ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä sekoitellen, kunnes kastike paksuuntuu. Kaada kastike pois pannusta odottamaan.
  • Leikkaa lohi 4 palaan. Kuumenna voi paistinpannussa. Paista kaloja voissa muutama minuutti. Lisää teriyakikastike, kiehauta ja laske lämpöä niin, että kastike hieman poreilee. Kypsennä 5-7 minuuttia, käännä kalat puolessa välissä. Valele kaloja kastikkeella.
    Teriyakilohikulhon kastikkeet kulhoissa
  • Sekoita salaatinkastikkeen ainekset. Revi salaatti. Leikkaa kurkku siivuiksi. Halkaise tomaatit ja viipaloi avokado. Pane salaatin ainekset annoskulhoihin niin, että riisille jää tilaa. Pirskota kastike päälle.
  • Asettele riisi ja lohi kulhoihin. Lusikoi kastike päälle. Ripottele seesaminsiemenet päälle ja lisää halutessasi kevätsipulia ja srirachaa.

Vinkit

  • Voit halutessasi marinoida lohta teriyakikastikkeessa ennen paistamista.
  • Alkuperäinen resepti: Soppa 365, The Boom Room

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*