Etusivu » Uusimmat » Tomaatti-vuohenjuustokeitto – maistuva alkupala tai lounas
Tomaatti-vuohenjuustokeitto, paahtoleipä ja lusikka

Tomaatti-vuohenjuustokeitto – maistuva alkupala tai lounas

Tomaatti-vuohenjuustokeitto sopii tarjottavaksi alkukeittona, lounaalla tai kevyenä pääruokana. Reseptin tuoreet tomaatit voit korvata säilykkeillä – joko kuorituilla tomaateilla tai tomaattimurskalla. Mitä parempaa teet yhtä helposti jos aterialta jää 100 grammaa vuohenjuustoa käyttämättä? 

Hyppää reseptiin >>>

Helposti ajattelisi että tomaatti on varsin mauton, jopa makuja peittävä ruoka-aines. Mutta kun sen seuraksi hauduttelee porkkanaa, valkosipulia ja sipulia sopivien mausteiden kanssa ja viimeistelee kokonaisuuden täyteläisellä vuohenjuustolla, ei mauttomuudesta ole tietoakaan. Jos etsit ideoita tomaattikeiton maustamiseen, kannattaa lukea myös toinen, paahdetuista kasviksista valmistettava keittoreseptimme.

Tämä resepti perustuu tuoretomaatteihin, mutta ne voi tosiaan vaihtaa säilykkeisiin ilman että lopputulos kärsii. Tuoreet tomaatit voi kuoria eli kaltata, tai sitten pilkkoa ne kattilaan sellaisinaan. Sauvasekoitin tekee lopuksi tarvittaessa selvää kuorenpalasista. Jos et ole koskaan kokeillut kaltata tomaatteja, niin tässä on tilaisuus kokeilla sitäkin…

Tomaatti-vuohenjuustokeitto onnistuu myös kasvislientä käyttäen

Hienonna valkosipuli, paloittele sipuli ja porkkana lohkoiksi. Kuullota ensin kattilassa valkosipulia ja porkkanoita öljyssä pari minuuttia, lisää sitten sipulit tirisemään viideksi minuutiksi miedolla lämmöllä, ennen kuin yhdistät mukaan muut ainekset. Jos haluat keitosta kasvisversion, käytä kanaliemen sijasta kasvislientä. 

Puolen tunnin haudutus tiivistää ja tasoittaa makuja. Aja keitto sauvasekoittimella sileäksi ja lisää sitten mukaan vuohenjuusto. Juuston rakenteesta riippuen voit joko murentaa tai paloitella sen keiton sekaan. Säästä hieman juustoa annosten koristelua varten, muruna tai ohuina viipaleina . Halutessasi voit hienontaa muutaman basilikanlehden keiton joukkoon, käytä joka tapauksessa pari lehteä koristelemiseen.

Mieltä ja kieltä lämmittävä tomaatti-vuohenjuustokeitto

Course: Keitot, KasvisruoatCuisine: ItaliaDifficulty: Helppo
Annoksia

4

annosta
Valmisteluaika

15

minutes
Keittoaika

40

minutes

Ainekset

  • 2 rkl oliiviöljyä

  • 1 valkosipulin kynsi

  • 1 porkkana

  • 1 sipuli

  • 1 kg tuoreita tomaatteja

  • 5 dl kana- tai kasvislientä

  • 1 rkl sokeria

  • 1 rkl suolaa - tai maun mukaan

  • 0,5 tl chilihiutaleita

  • ripaus cayennepippuria

  • 100 g vuohenjuustoa

  • tuoretta basilikaa

Ohjeet

  • Kalttaa halutessasi tomaatit. Tee pintaan pitkä - mutta ei syvä - ristiviilto ja upota tomaatit kiehuvaan veteen. Noin minuutin kuluttua kuori alkaa käpertyä. Nosta tomaatit kylmään veteen ja poista kuoret.
  • Kuumenna öljy isossa kattilassa keskilämmöllä. Kuullota valkosipulia ja porkkanaa 1 - 2 minuuttia kunnes tuoksut alkavat irrota. Lisää kattilaan sipuli ja kypsennä sitä noin 5 minuutin ajan.
  • Lisää tomaatit, sokeri, suola, chilihiutaleet, cayenne ja liemi. Vähennä lämpöä miedolle ja hauduta 30 minuuttia.
  • Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Murenna tai paloittele vuohenjuusto keittoon ja sekoita hyvin, kunnes seos on kermaisen täyteläistä ja tasaista.
  • Kaada kulhoihin ja tarjoile. Koristele annokset vuohenjuustoviipaleilla tai -murulla ja basilikanlehdillä.

Vinkit

  • Focaccia on mainio leipävaihtoehto tomaattikeiton kanssa tarjottavaksi.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*