Tomaattinen makkarakeitto täyttää monta hyvän arkiruoan kriteeriä: helppo, nopea, maukas ja edullinen keitto sopii valmistettavaksi myös arjen kiireessä. Chilin lämpö yhdistettynä tomaatin raikkauteen ja täyteläisyyteen tekee tästä keitosta modernimman version kotiruokaklassikosta.
Aloita valmistaminen porkkanoiden ja perunoiden pilkkomisella. Jos maltat tehdä tasakokoista, sokeripalan kokoista palaa, säästät aikaa kasvisten kypsentämisessä. Pieneksi pilkotut kasvikset paitsi näyttävät hyvältä lautasella, myös helpottavat keiton nauttimista. Purjo sen sijaan kannattaa pilkkoa hyvin pieniksi suikaleiksi.
Kuumenna tilkka öljyä keskilämmöllä kattilassa. Kuullota chilijauhetta hetki ja lisää sitten perunat ja porkkanat. Voit pyöritellä niitä pari minuuttia chiliöljyssä ennen kuin lisäät tomaattimurskan, veden, liemikuution ja purjon. Nosta lieden tehoa kunnes saat keiton lähes kiehumaan ja alenna sitten teho haudutuslämmölle.
Tomaattinen makkarakeitto ja makkaran valinta
Suosittelemme valitsemaan tarpeeksi lihapitoisen makkaran. Se saa olla hieman maustettu, mutta mitään erikoismakkaraa tässä tapauksessa ei tarvita. Valitse sellainen makkara jota muutenkin haluaisit syödä, esimerkiksi grillattuna. Pilko makkara samankokoisiksi paloiksi kuin aiemmin kasvikset. Paista makkaranpaloihin kuumalla pannulla kauniin ruskea pinta, käytä tarvittaessa tilkka öljyä ruskistamisen nopeuttamiseen.
Kun keiton kasvikset ovat hieman pehmenneet, lisää mukaan makkaranpalat ja tarkasta suola. Lisää teelusikallinen suolaa tarvittaessa. Tarjoile heti esimerkiksi näkkileivän kanssa, mutta jos mahdollista niin valmista keitto jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Maut tasaantuvat vuorokauden säilytyksen aikana ja saat tarjoilla vieläkin maukkaammat annokset. Makkarakeitto sopii hyvin pakastettavaksi, joten aterialta yli jäänyt keitto kannattaa säilöä.
Tomaattinen makkarakeitto - helppo ja nopea
Course: KeitotCuisine: SuomiDifficulty: Helppo6
annosta15
minutes20
minutesAinekset
0,5 purjo
2 porkkanaa
7 perunaa
1 rkl öljyä
1 tl chilijauhetta
1 tlk tomaattimurskaa
1 tl suolaa
12 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
400 g lenkkimakkaraa
Ohjeet
- Pilko kasvikset. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää chilijauhe, kiehauta hetki.
- Lisää tomaattimurska, kasvikset ja vesi sekä liemikuutio. Keitä n. 12 minuuttia.
- Paista sillä välin väri makkaroihin pannulla.
- Lisää makkarat keittoon ja nauti.
Vinkit
- Tämä keitto on vieläkin maukkaampaa valmistamista seuraavina päivinä.
WordPress Recipe Plugin by WPZOOM