Etusivu » Uusimmat » Tonnikala-tomaattipasta on hyvä, helppo ja nopea arkiruoka
Tonnikala-tomaattipasta, basilikaa ja parmesania lautasella

Tonnikala-tomaattipasta on hyvä, helppo ja nopea arkiruoka

Tonnikala-tomaattipasta on erinomainen esimerkki siitä, miten valmistaa maukas annos ruokakaapin perusaineksista ja -säilykkeistä. Helppo, nopea ja edullinen annos on täydellinen arkiruoka kaikilta ominaisuuksiltaan.

Hyppää reseptiin >>>

Toisinaan tulee päiviä jolloin ei ehdi, viitsi tai jaksa panostaa aikaa, vaivaa ja rahaa ruoanlaittoon. Näitä päiviä varten on hyvä olla muutama luottoresepti, joilla selviää helpommalla. Helppo ja nopea eivät kuitenkaan tarkoita sitä että pitäisi syödä einesruokaa tai ikävältä maistuvaa kotiruokaa. Ruokakaapissa kannattaa aina pitää varalta kuivapastaa, tomaattimurskaa, sipulia sekä valkosipulia – silloin käsillä ovat jo ainekset onnistuneeseen ateriaan jota voi virittää mausteilla, proteiineilla tai kasviksilla.

Tonnikala-tomaattipasta: muutama aines riittää

Tämän pastan valmistat parissakymmenessä minuutissa, ilman erityistaitoja. Aloita pilkkomalla sipuli kohtuullisen pieniksi paloiksi ja kuullota sitä paistinpannulla, keskilämmölle kuumennetussa ölytilkasssa. Älä ruskista sipulia, vaan anna sen hautua läpikuultavaksi ja makeaksi vähän väliä sekoitellen. Laita pastan keitinvesi kiehumaan isoon kattilaan. Muista että italialaisen ohjeen mukaan 100 g pastaa vaatii litran vettä ja 10 g suolaa keitinveteen. Öljyä ei käytetä pastaa keitettäessä.

Lisää seuraavaksi sipulin joukkoon hienonnettu tai viipaloitu valkosipuli, chilijauhe, tomaattimurska ja sokeri. Jos kaapissa on kuorittuja säilyketomaatteja, voit käyttää niitä, mutta paseerattua tomaattia emme tähän reseptiin suosittele. Mausta kastike kevyesti suolalla ja pippurilla. Tässä vaiheessa kannattaa laittaa pasta kypsymään kiehuvaan veteen.

Hauduta tomaattikastiketta hetki – tai pidempään

Jos aika antaa myöten, kannattaa haudutella kastiketta miedolla lämmöllä pidempäänkin, mutta tarvittaessa jo viidessä minuutissa syntyy tarjoilukelpoinen tulos. Tarkasta maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pipppuria.

Tämä pasta valmistetaan nimenomaan tonnikalapaloista, mielellään öljyyn säilötyistä. Valuta tonnikalasta öljy pois ja hienonna palaset tomaattikastikkeen joukkoon. Kuumenna kastike tarjoilua varten. Tonnikalaa ei tarvitse enää kypsentää, vaan kastike on heti valmista tarjottavaksi. Valuta pasta ja sekoita kastike pastan joukkoon. Jos haluat, voit viimeistellä annoksen basilikanlehdillä ja parmesanlastuilla.

Mitä pastaa tonnikala-tomaattikastikkeen kanssa?

 

Marketien pastahyllyistä löytyy taatusti sopiva vaihtoehto, enemmänkin kysymys on siitä mitä haluat käyttää.  Oma valintamme oli tällä kertaa kuvassa olevat gnocchit – niiiden hyvä puoli on kuppimainen muoto, jonka myötä pastakastiketta saa lusikoitua reilusti jokaiseen suupalaan. 

Toinen hyvä vaihtoehto tonnikala-tomaattikastikkeen pastaksi voisi olla kierrepasta fusilli, josta löytyy myös värikkäämpi tricolore-versio. Tämän pastan kierteisiin tarttuu kastiketta sopivasti ja se on helppoa haarukoitavaa myös nuoremmille ruokailijoille.

Spagetti sopii tämän pastan kanssa tarjottavaksi , mikäli kaapissa ei muuta vaihtoehtoa ole. Liukas ja ohut spagetti ei “kuljeta” kastiketta edellä mainittujen veroisesti, mutta täyttää tehtävänsä. Periaatteessa voit käyttää tämän kastikkeen kanssa mitä tahansa pastatyyppiä, mutta mikäli poikkeat kaupan kautta ennen kokkamista voisit poimia ostoskoriin pussillisen fusillia tai gnoccheja.

Tonnikala-tomaattipasta on helppo ja nopea ateria

Course: KalaruoatCuisine: ItaliaDifficulty: Helppo
Annoksia

4

annosta
Valmisteluaika

10

minutes
Cooking time

20

minutes

Helppo, nopea ja edullinen ateria, joka syntyy ruokakaapin perussäilykkeistä. Ja mikä parasta, tonnikalapasta on myös hyvän makuinen annos.

Ainekset

  • 100 g tölkki tonnikalaa paloina

  • 500 g pastaa

  • suolaa

  • Pastakastike
  • 2 rkl oliiviöljyä

  • 1 sipuli

  • 2 valkosipulin kynttä

  • 400 g tomaattimurskaa

  • 0,5 tl chilijauhetta

  • 1 tl sokeria

  • suolaa

  • mustapippuria

  • Tarjoiluun
  • kourallinen basilikanlehtiä

  • parmesanlastuja

Ohjeet

  • Kuumenna öljy pannulla, laita joukkoon hienonnettu sipuli ja kuullota pari minuuttia.
  • Lisää pannulle valkosipuli, tomaatit, chilijauhe ja sokeri. Mausta suolalla ja pippurilla ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita hyvin, vähennä sitten lämpöä ja keitä 5 - 10 minuuttia.
  • Kiehauta sillä välin iso kattilallinen suolalla maustettua vettä. Lisää pasta ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Hienonna tonnikala kastikkeen joukkoon ja kuumenna. Valuta pasta, sekoita sitten pastan joukkoon tonnikala-tomaattikastike
  • Viimestele halutessasi annos basilikanlehdillä ja parmesanlastuilla.

Vinkit

  • Alkuperäinen resepti: BBC Good Food
  • Reseptissä mainittu 500 g pastaa on melkoisen runsas määrä per ruokalija, voit vähentää pastan määrää tarpeen mukaan.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*