Tuna Melt on lämmin kerrosvoileipä, jonka tonnikalatäyte on lähes valuvaa – ja herkullisen makuista. Valmista vaihtelun vuoksi helppo Tuna Melt -tonnikalaleipä lounaaksi tai välipalaksi.
Tuna Melt on amerikkalaista alkuperää oleva, suosittu lämmin kerrosvoileipä, joka on sekä yksinkertainen että maukas. Edullinen purkkitonnikala sopii mainiosti voileivän täytteeksi.
Mitä Tuna Melt -voileipään tarvitaan?
Tuna Melt kootaan tavallisesti vaaleiden leipäviipaleiden väliin. Paahtoleipä on helppo valinta, sillä viipaleet ovat tasakokoisia ja -paksuisia. Lisäksi paahtoleipä saa nopeasti pannulla tarkoituksenmukaisen paistopinnan ja värin. Vaalein vehnäpaahtoleipäkin käy, mutta enemmän makua saat valitsemalla esimerkiksi reseptin mukaisen, hapanjuureen leivotun vaihtoehdon. Ruisleipäkin voisi olla kokeilemisen arvoinen?
Tämän lämpimän tonnikalaleivän täyte on tarkoitus olla pehmeää, rakenteeltaan lähes valuvaa. Tonnikalaksi kannattaa valita öljyyn säilötyt palat, veteen säilötty on rakenteeltaan turhan kuivan oloinen. Hienojakoinen tonnikala ei ole myöskään paras valinta näihin leipiin. Eli käytä paloja öljyssä.
Raasta sitruunankuori kulhoon, yhdistä joukooon muut täytteen ainesosat: majoneesi, ruohosipuli, oregano, sinappi ja mustapippuri. Tuna Meltin täytteistä on lukemattomia vaihtoehtoja, joten ei kannata jättää leipiä tekemättä jos joku reseptin aineksista puuttuu. Sama koskee juustoa – cheddar on perinteinen valinta, mutta muutkin juustot sopivat näiden leipien täytteeksi. Pääasia on että juusto sulaa ja antaa osaltaan oikean rakenteen Tuna Melt-leipiin.
Kokoa Tuna Melt ja paista pannulla
Laita paistinpannu kuumenemaan keskilämmölle. Valuta öljy tonnikalasta ja yhdistä se muun täytteen kanssa. Voitele kaikki leipäviipaleet kevyesti toiselta puoleltaan, se on tässä vaiheessa helpompi tehdä. Voidellut puolet jäävät ulkopuoliksi. Levitä täytettä, tomaattiviipaleita ja raastettua juustoa kolmelle leipäviipaleelle. Nosta yläpuolelle tulevat leipäviipaleet täytteiden päälle, voipuoli ulospäin.
Paista leipiä pannulla parin-kolmen minuutin ajan per puoli. Voit painella leipiä kevyesti, tärkeintä on että ne pysyvät koossa ja kestävät kääntämisen. Leivät ovat valmiita kun pinta on ruskistunut ja juusto hieman sulanut. Tuna Melt-leivät ovat parhaimmillaan heti nautittuina.
Tuna Melt eli amerikkalaiset tonnikalavoileivät
Course: LeivätCuisine: USADifficulty: Helppo3
annosta10
minutes5
minutesTuna Melt on amerikkalainen, ikoninen juustovoileipä, jossa yhdistyvät tonnikala, tomaatti ja juusto. Se on lämmin ja täyttävä vaihtoehto niin lounaalle kuin välipalaksikin.
Ainekset
6 viipaletta Fazerin hapanjuuri paahtoleipää
1 prk tonnikalaa (180g)
1 iso tomaatti
1/2 dl majoneesia
2 rkl ruohosipulia hienonnettuna
2 tl dijon-sinappia
rouhittua mustapippuria
1 tl sitruunankuorta
2 tl kuivattua oreganoa
120 g Cheddar-juustoa raasteena
- Leipien voiteluun
Voimariinia tai huoneenlämpöistä voita
Ohjeet
- Pese sitruuna ja raasta kuori. Yhdistä sitruunankuori, majoneesi, ruohosipuli, oregano, sinappi ja mustapippuri kulhossa keskenään.
- Valuta tonnikala ja lisää se seokseen ja sekoita tasaiseksi.
- Viipaloi tomaatti ja raasta juusto.
- Levitä tonnikalatahna tasan kolmelle leipäsiivulle ja lisää päälle tomaattiviipaleet.
- Painele juustoraaste tahnan päälle.
- Voitele loput kolme leipää. Nosta voilla sivellyt leivät täytteen päälle siten, että voipuoli tulee ulospäin.
- Kuumenna paistinpannu. Laita leivät voipuoli alaspäin pannulle. Levitä myös päällimmäisille leiville pannulla hieman voita.
- Paista keskilämmöllä noin 3 minuuttia, kunnes leivät ovat kauniin kullanruskeita. Painele leipiä kevyesti lastalla paistamisen aikana. Käännä leivät ja paista niitä toiselta puolelta noin 3 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja leivät ovat kauniin värisiä.
Vinkit
- Cheddar juuston tilalla voi käyttää myös muita sulavia juustoja, kuten mozzarellaa tai Gruyèrea tai makusi mukaisia juustoja.
- Alkuperäinen ohje muokattu omaan makuun sopivaksi.
WordPress Recipe Plugin by WPZOOM