Etusivu » Uusimmat » Tuorepasta – yllättävän helppo valmistaa

Tuorepasta – yllättävän helppo valmistaa

Jos sinulla on kaapin ylähyllyn perälle juurtunut pastakone, niin nyt on aika ottaa se esille. Tuorepasta on helppo valmistaa kotikeittiössä ja sen maku sekä rakenne palkitsevat pienen vaivannäön moninkertaisesti. 

Hyppää reseptiin >>>

Mielikuvat siitä että tuorepastan valmistamiseksi pitää olla pitkät italialaiset sukujuuret ja nonnan kokkikoulu läpäistynä, ovat virheellisiä. Pastataikina syntyy helposti käsin tai yleiskoneella ja perustagliatelle ei vaadi suurempia keittiötaitoja. Pastakone helpottaa kaulimista ja lisäosalla saa aikaan tasalaatuista spagettia tai tagliatelleä. Lasagnelevyjä käsitellään kanalasagnen valmistamista koskevassa artikkelissa.

Tässä reseptissä käytetään kananmunia, mutta tuorepastan voi valmistaa myös käyttäen ainoastaan vettä, suolaa ja jauhoja. Lue Kotilieden artikkeli, jossa kerrotaan mm. vegaanisen tuorepastan valmistamisohjeet.

Kaupan tuorepasta on jo askel parempaan suuntaan

Marketien pakatut tuorepastat ovat hyvä valinta verrattuna kuivapastojen käyttämiseen, mutta itse valmistettu tuorepasta tekee ateriasta vieläkin paremman. Itse v almistettu pasta avaa uusia näkymiä ja mahdollisuuksia perinteiseen italialaiseen keitiöön, jossa tunnetaan satoja erilaisia tapoja muotoilla pasta.

Tuorepastasta voi kotikeittiössäkin valmistaa eri muotoisia ja täytettyjä pastalisukkeita sekä ruokalajeja, kuten raviolit, tortellinit, gnocchit, farfallet, cavatellit ja orrechiettet. Italialainen klassikkopasta Carbonara nousee tuorepastaa käyttämällä uusiin korkeuksiin.

Pastakone on kätevä ja käyttökelpoinen myös muiden kuin pasta-annosten valmistamisessa, esimerkkeinä Ruotsalainen näkkileipä ja Kiinalaiset kananyytit.

Tuorepasta nostaa pasta-annoksen uudelle tasolle

Course: LisukkeetCuisine: ItaliaDifficulty: Helppo
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

3

minutes

Tuorepasta valmistuu kotikeittiössä valmiiksi noin tunnissa. Pastakonetta käytettäessä taikinan tekeytymisaikaa voi lyhentää tavanomaisesta puolesta tunnista. Tällä ohjeella valmistuu noin 450 grammaa tuorepastaa, riittävästi neljälle ruokailijalle.

Ainekset

 • 4 dl vehnäjauhoja

 • 3 kananmunaa

 • 1 tl suolaa

 • 2 tl oliiviöljyä

Ohjeet

 • Kaada jauhot, öljy ja suola yleiskoneen kulhoon. Valitse sähkövatkaimesta hidas nopeus. Lisää vähitellen munat ja tarvittaessa hieman vettä. Sekoita 30 sekuntia.

  Kiinnitä yleiskoneen taikinakoukku. Käännä yleiskone nopeudelle 2 ja vaivaa 2 - 3 minuutin ajan kunnes taikina on tasaista ja kimmoisaa. Jätä taikina lepäämään 30 minuutin ajaksi työpöydälle kelmuun käärittynä.
 • Valmista pastalevyt pastakoneella. Kaaviloi tällöin taikina ohueksi levyksi 3 - 4 kertaa ja taita kolmin kerroin joka kerralla. Pastakoneella telojen väliä ohennetaan asentoon 6 asti. Leikkaa pastalevy ohuiksi nauhoiksi tai haluamaasi muotoon - tai käytä spagetin tai nauhapastan tekemiseen pastakoneen lisälaitetta. Anna pastan kuivua jauhotetulla pöydällä tai pyyhkeen päällä 15 - 30 min.
 • Keitä pastaa 2 - 4 minuutin ajan kiehuvassa, runsaalla suolalla maustetussa vedessä. Nyrkkisääntönä voit käyttää litraa vettä 100 pastagrammaa kohti. Vesilitraa kohti käytämme ruokalusikallisen karkeaa merisuolaa. Kaada keitetty pasta siivilään ja valuta vesi pois.
 • Tuorepasta säilyy 3 - 4 päivää. Säilyvyyttä voi lisätä kuivaamalla muotoillut pastat 50 - 75-asteisessa uunissa n. tunnin ajan.

Vinkit

 • Kun valmistat lasagnea, voit jättää levyt hieman paksummiksi, asennolla 5 kaulituksi.
 • Spagettia tai tagliatellea valmistaessa helpottaa jos annat levyjen kuivahtaa muutaman minuutin ajan ennen niiden leikkaamista pastakoneen lisälaitteella. Huiski hieman jauhoja leikatun pastan päälle jotta suikaleet eivät tartu toisiinsa.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*