Kana-aurajuustolasagne on ruoka-annos, jossa suomalainen sinihomejuusto kohtaa italialaisen uunipastan. Tavanomaisesta poikkeava lasagneresepti toimii homejuustoja kammoksuville erinomaisena porttiannoksena sinihomeen makumaailmaan. Valmista lasagne kuivatuista levyistä tai tuorepastasta.
Hyppää reseptiin >>>
Omassa keittiössämme tästä ei-niin-perinteisestä lasagnesta on tullut klassikko ja säännöllisesti valmistettava arkiruoka. Sinihomejuuston käyttö lasagnessa ei ole täysin vierasta Italiassakaan. Curry, juustokumina ja paprika tuovat tähän ruokaan mukavan makuvivahteen. Tässä reseptissä ei käytetä monissa lasagneresepteissä esiintyvää Bechamel-kastiketta.
Olemme itse siirtyneet valmistamaan lasagnelevyt tuorepastasta, mutta se ei ole välttämätöntä hyvän lopputuloksen saavuttamiseksi. Kuivapastalevyistä valmistettua vuokallista kannattaa kuitenkin turvottaa lasagnen kokoamisen jälkeen työpöydällä 30 – 60 minuutin ajan ennen uunissa paistamista.
Marinoitua jauhelihaa vai kanansuikaleita?
Muistelemme että jo kadonneessa alkuperäisessä ohjeessa käytettiin hunajamarinoituja kanansuikaleita. Niitä piti möyhentää veitsellä pieneksi silpuksi, joten vähemmällä pääsee ostamalla jauhelihaa. Marinadia käyttämällä jauhelihaan saa tavoitellun maun. Pannulle ei paistaessa tarvitse lisätä öljyä – koska sitä on jo marinadissa.
Ruskista jauheliha nopeasti kuumalla pannulla ja siirrä sivuun. Pudota lieden teho keskilämmölle. Kuullota sitten hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Lisää ensin mausteet, kuullota sipuli-mausteseosta minuutti ja nosta lieden tehoa. Yhdistä sitten jauheliha mukaan pannulle ja kuumenna muutaman minuutin ajan. Kaada seokseen ruokakerma ja juustomurut. Voit myös ottaa sivuun kolmanneksen homejuustosta mikäli haluat tehdä siitä oman kerroksen lasagnen väliin.
Kokoa Kana-aurajuustolasagne kolmeen kerrokseen
Kokoa lasagne uunivuokaan kerroksittain. Neljän hengen annos valmistuu noin 20 x 25 x 5 cm vuokassa. Aloita kerroksella kastiketta, lado sitten kerros levyjä, kerros kastiketta – tähän väliin sopisi kerros homejuustoa – levyjä, kastiketta, levyjä ja päällimmäiseksi kerros kastiketta. Voit peittää vuokan alumiinifoliolla ja siirtää sen aikanaan uuniin. Paista ensin 200-asteisen uunin keskitasolla 30 minuutin ajan. Ota sitten vuoka uunista, poista folio ja ripottele pinnalle mozzarellajuustoraastetta. Puoletkin 200 g pussista riittää, jos haluat hieman keventää annosta.
Nosta vuoka uuniin vielä 10 minuutiksi ja anna pinnalla olevan juuston ottaa hieman väriä pintaansa. Voit nopeuttaa ruskistumista kiertoilma- tai grillivastustoiminnolla. Muista että kärähtänyt juusto maistuu kitkerältä. Ota valmis vuoka uunista ja anna lasagnen levätä folion alla 15 minuutin ajan ennen tarjoilemista. Parhaimmillaan maut ovat vasta seuraavana päivänä.
Kana-aurajuustolasagne rikkoo makurajoja
Course: KanaruoatCuisine: ItaliaDifficulty: keskivaikea4
annosta20
minutes40
minutesKana-aurajuustolasagne on ruoka-annos, jossa herkullisella tavalla yhdistyvät italialainen uunipasta, suomalainen sinihomejuusto sekä intiaan viittaava curryjauhe. Valmista joko kuivatuista lasagnelevyistä tai pyöräytä levyt tuorepastasta. Kokeile marinoida jauheliha omatekemällä hunajamarinadilla.
Ainekset
400 g kanan jauhelihaa
150 g Aurajuustomurua
200 g mozzarellaraastetta
1 sipuli
4 valkosipulin kynttä
5 dl ruokakermaa
1 - 2 tl curryjauhetta
1 tl paprikajauhetta
1 rkl vaaleaa soijakastiketta
0,5 tl mustapippuria
ruokaöljyä paistamiseen
lasagnelevyjä
Ohjeet
- Valmista hunajamarinadi. Sekoita marinadi kanan jauhelihan kanssa ja anna vaikuttaa 15 minuutin ajan. Ruskista jauheliha pannulla öljyssä ja siirrä sivuun.
- Pilko sipuli ja hienonna valkosipulin kynnet. Kuullota nopeasti keskikuumalla pannulla. Lisää kanan jauheliha, curryjauhe, paprikajauhe, mustapippuri ja soijakastike. Kuumenna muutaman minuutin ajan.
- Lisää pannulle ruokakerma ja Aurajuustomuru. Hauduta 10 minuutin ajan keskilämmöllä.
- Kokoa lasagne voideltuun, noin 20 x 25 cm uunivuokaan. Aloita kerroksella kastiketta ja lado sitten kerros lasagnelevyjä. Toista 2 - 3 kerroksen verran ja jätä kastikekerros päällimmäiseksi.
- Kuumenna uuni 200 asteiseksi. Mikäli käytät kuivattuja lasagnelevyjä anna lasagnen tekeytyä työpöydällä 30 - 60 minuutin ajan. Tuorepastalevyistä valmistetun lasagnen voit siirtää uuniin heti.
- Paista 200 asteessa uunin keskitason alapuolella 30 minuutin ajan. Lisää sitten pinnalle mozzarellaraaste ja kuorruta 10 minuutin ajan jotta juusto sulaa ja saa hieman väriä.
- Anna lasagnen vetäytyä pöydällä 15 minuutin ajan ennen tarjoilua.
WordPress Recipe Plugin by WPZOOM