Etusivu » Uusimmat » Kanatäytteiset pitaleivät omena-jogurttikastikkeella

Kanatäytteiset pitaleivät omena-jogurttikastikkeella

Pitaleipä sopii mezeaterian, salaatin tai keiton lisukkeeksi – ja sen voi täytttää oman maun mukaisilla aineksilla. Kanatäytteiset pitaleivät -resepti on kulkenut mukanamme jo pitkään, silti se jaksaa yhä ilahduttaa erilaisella ja raikkaalla maullaan.

Hyppää reseptiin >>>

Pita on varmasti monelle tutuin kebabissa käytetynä leipänä, myös Gyros Pita lienee ainakin Kreikan kävijöille tuttu pika- tai grilliruoka-annos. Pitaleipä valmistetaan tavallisesti vehnäjauhosta, leivotaan ohueksi ja se kohoaa kuumassa uunissa paiston aikana voimakkaasti. Linkki gluteenittomien pitaleipien valmistamiseen löytyy vinkeistä. Reseptistä riippuen pitan sisuksesta tulee kuohkea – tai vaihtoehtoisesti se pullistuu kuplaksi joka on helppo täyttää. Molemmat vaihtoehdot sopivat käytettäväksi tähän annokseen.

Paista pitat etukäteen, siihen menee kaikkiaan vajaa pari tuntia aikaa.

Aloita maustamalla ja paistamalla kana

Tähän reseptiin sopivat käytännössä lähes kaikki kananlihaversiot, mutta helppo ratkaisu ovat maustamattomat rintaleikkeet. Leikkaa niistä parin sormen vahvuisia suikaleita, mausta suolalla sekä pippurilla ja paista kypsiksi. Anna kanojen vetäytyä muiden ainesten valmistelun ajan.

Kerää kasvikset valmiiksi isolle lautaselle tai leikkuulaudalle pitojen täyttämistä varten: leikkaa punasipulista ohuita viipaleita terävää veistä käyttäen. Halkaise avokado, poista kivi lusikalla tai napauttamalla veitsen terä kiveen kiinni ja pyöräytä kivi pois. Koverra ruokalusikkaa käyttäen avokadon hedelmäliha kuoresta leikkuulaudalle ja leikkaa viipaleiksi. Revi tai leikkaa veitsellä lehtisalaatin isoimmat lehdet suikaleiksi, joita on helpompi asetella pitaleivän täytteeksi. Rucola antaa hieman lisää makua salaatin rinnalla tai sijasta käytettynä. Leikkaa tomaatista ohuita viipaleita, isoimmat tomaattiviipaleet voi tarvittaessa puolittaa. 

Kastike erottaa tämän reseptin muista pitoista

Kanatäytteiset pitaleivät eivät ole kebabien tapaan raskaita ja voimakkaan mausteisia, vaan ennemminkin kevyitä ja raikkaan makuisia, erinomainen vaihtoehto vaikkapa kesäpäivän lounaaksi. Raasta omena karkeaa terää käyttäen, pestyt kotimaiset omena voi käyttää kuorineenkin. Yhdistä omenaraasteeseen kulhossa kermaviili, curryjauhe, siirappi sekä suola. Sekoita kevyesti niin että ainekset jakautuvat tasaisesti. 

Vipaloi tässä vaiheessa kanasuikaleet ohuiksi paloiksi. Voit lämmittää pitaleipiä ja kananpaloja, mutta yhtä hyvin tarjota ne myös huoneenlämpöisinä. Halkaise pitaleivät tai leikkaa niihin taskut. Asettele täytteet leipien väiin, äläkä suotta säästele kastikkeen määrän kanssa…

Kanatäytteiset pitaleivät ja curry-omena-jogurttikastike

Course: KanaruoatCuisine: KreikkaDifficulty: Helppo
Annoksia

4

annosta
Valmisteluaika

10

minutes
Paistoaika

10

minutes

Jos mietit mitä tehdä ylimääräisille pitaleiville, niin tässä on kokeilemisen arvoinen resepti, jota et saa maistaa kuin itse valmistamalla. Oudolta kuulostava makujen yhdistelmä on yllättävän herkullinen! Kanatäytteiset pitaleivät ja curry-omena-jogurttikastike ovat kevyt lounas tai tukeva välipala.

Ainekset

  • 4 kpl (gluteenittomia) pitaleipiä

  • lehtisalaattia tai rucolaa

  • 2 tomaattia

  • 1 punasipuli

  • 1 avokado

  • 2 - 3 kypsennnettyä kanan rintafilettä

  • Kastike
  • 2 dl kermaviiliä

  • 2 dl raastettua omenaa

  • 2 tl curryjauhetta

  • 4 tl vaaleaa siirappia

  • suolaa

Ohjeet

  • Leikkaa kanan rintafileet 2 - 3 osaan. Mausta suolalla ja pippurilla, paista kypsäksi ja anna vetäytyä.
  • Kuutioi tomaatti ja viipaloi punasipuli. Leikkaa avokadosta viipaleita tai pieniä lohkoja. Revi isoimmat lehtisalaatin lehdet suikaleiksi.
  • Raasta hapokas omena karkealla terällä. Sekoita joukkoon kermaviili, curryjauhe, siirappi sekä ripaus suolaa.
  • Halkaise pitaleivät. Viipaloi paistettu kana. Täytä pitaleivät kanalla, kasviksilla ja kastikkeella.

Vinkit

  • Valmista pitaleipiä kerralla enemmmän ja pakasta ylimääräiset, niin saat tämänkin aterian valmistettua nopeasti.
  • Gluteenittomat pitaleivät voi valmistaa kotiuunissa.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*